Știu reșițenii ce și pe cine votăm în 9 iunie – Ce alegem pe 9 iunie? VIDEO

Ce alegem pe 9 iunie? Din discuţiile cu diverşi cetăţeni, am constata cu mirare că oamenii, adică reșițenii – marea lor parte oameni simpli – sunt total dezinformaţi. Știu forte puține despre alegerile din iunie și mai ales, despre importanța lor.

Oare de ce s-a ajuns aici la peste 30 de ani de așa zisă democrație și alegeri libere? Unii reșițeni spun că au ajuns să nu mai urmărească viaţa politică şi tv-ul pe care îl asimilează cu cel mai ușor mijloc de a prosti lumea și mai ales, de a manipula-o.  Alţii, fiindcă sunt scârbiţi de actuala clasa politica. Iar alţii nu prea ştiu fiindcă se dă prea puţină atenţie acestui aspect de care, de fapt, ține şi viitorul României. Toată lumea vorbeşte de primari şi consilieri şi cam atât. De alegerile europarlamentare ș mai ales de oamenii care se zbat să ajungă la Bruxelles se vorbeşte prea puţin. Se știe și se vorbește prea puțin de importanţa unui europarlamentar trimis acolo să fie glasul romanilor şi al României.

Pe 9 iunie românii sunt chemați la urne – nu doar pentru a alege reprezentanții în consiliile locale și județene, nu doar pentru a alege primari și președinte de consiliu județean, ci și pentru a-i alege și pe cei care ne vor reprezenta în Parlamentul European.

Unii reșițeni însă nici nu știu de acest al 2-lea scrutin, alții sunt pur și simplu sunt dezamăgiți de politicieni și altora nu le pasă de viața politică. Cât despre numele candidaților, am găsit doar o persoană care știa că ministrul secretar de stat, reșițeanul Daniel Surdu, este candidatul PNL în forul european. Ca să vă convingeți, priviți materialul video.

Comentarii

comentarii