Strat de zăpadă de peste 20 de cm pe Muntele Mic – Câteva sute de turiști pe pârtii VIDEO

Ninge ca în povești peste Munții Banatului. Stratul de zăpadă se apropie în unele zone de 40 de cm. La Muntele Mic, zăpada are peste 20 de cm și pârtiile au fost bătătorite cu ratacul.

 Sâmbătă, în stațiunea Muntele Mic de pe muntele cu același nume din Caraș Severin, au fost câteva sute de turiști. Pârtiile Borlova și Nordica au funcționat din plin, la fel ca și localurile și restaurantele. De săptămâna viitoare, pârtia Borlova va rămâne deschisă și în timpul săptămânii, în funcție de cerere. Daca vremea si zăpada vor permite și sunt doritori, pe cele două pârtii, vor fi pornite instalațiile de iluminat nocturne.

Drumul spre stațiune este deschis, este la negru. Stațiunea oferă aproape 400 de locuri de cazare în cabane și hoteluri de până la 4 stele.

Baza domeniului schiabil Muntele Mic se găsește la altitudinea de 1545 m. Domeniul schiabil este alcătuit din 3 teleschiuri și 4 pârtii ce însumează circa 4 km de pârtii. Abonamentul pentru o zi de schiat, costă 90 de lei.

Statiunea Muntele Mic este o bijuterie inzapezita in sezonul de iarna si un loc excelent pentru schi sau snowboard, cu peste 20 km de partii, 5 km de nocturna, 3 teleskiuri si 2 telescaune. Partiile de ski sunt perfect amenajate, cu diferite grade de dificultate, extinse intre paduri si au zapada de o calitate excelenta, timp de cateva luni pe an, oferind turistilor vederi spectaculoase.

Pârtia Nordica: Lungime 960m; Diferență de nivel 260m; Înclinația pârtiei 29%; Pârtia este dotată cu teleschi și cu nocturnă; Grad de dificultate mediu.

Din vârful pârtiei se poate coborâ atât pe Valea Soarelui cât și pe pârtiile Borlova 1 și 2. Coborând pe pârtia Nordica vă puteți abate 100m să vizitați Crucea Albă de la cota 1670m.

Acesta este Monumentul Eroilor Bănățeni în lupta pentru reîntregirea neamului. Pârtia Valea Soarelui: Lungime 1020m; Diferență de nivel 180m; Înclinația pârtiei 16%; Pârtia este dotată cu teleschi; Grad de dificultate mediu. Din vârful pârtiei se poate coborî și pe pârtiile Borlova 1 și 2 Pârtiile Borlova 1 și Borlova 2: Lungime 1000m (fiecare pârtie); Diferență de nivel 122m; Grad de dificultate mediu; Amândouă pârtiile sunt deservite de același teleschi; Pârtia Borlova 1 este deservită de nocturnă.

Un reportaj realizat de Adriana si trupa ei azi, 11 decembrie 2021 pe Muntele Mic.

Comentarii

comentarii

One thought on “Strat de zăpadă de peste 20 de cm pe Muntele Mic – Câteva sute de turiști pe pârtii VIDEO

Comments are closed.