Studentii resiteni salveaza vieti cu viata lor – CAMPANIA VOLUNTARIAT ÎN STUDENȚIE

Universitatea Eftimie Murgu Reșita, Liga Studențească din UEM, Facultatea Științe Sociale – prin departamentul Asistență Socială, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Reşita, demarează campania intitulată

VOLUNTARIAT ÎN STUDENȚIE.

Această campanie are ca scop sensibilizarea studenților în ceea ce privește donarea de sânge. Sperăm să putem convinge mulţi studenți să devină donatori, ţinând cont de lipsa fluidului vital în spitale.

Să nu uităm: Sângele este singurul bun al fiecăruia care NU SE VINDE ,NU SE CUMPĂRĂ, doar SE DONEAZĂ BENEVOL!

Din 4 si până în 8 decembrie, intre orele 8:30 si 13, în incinta cabinetului medical din Corpul 1 din cadrul universitatii resitene, va functiona un centru mobil de recoltare de sange.

Sangele este o resursa nationala; donarea de sange este un act voluntar, anonim si neremunerat.

Recoltarea de sange se face in conditii stricte de siguranta, de catre personal medical calificat, materialul de recoltare este steril si de unica folosinta – nu prezinta risc de imbolnavire.

De asemenea daca potentialul donator din diverse motive se razgandeste pe parcursul etapelor de selectie, poate sa o faca in orice moment si poate reveni la donare la o data ulterioara cand este pregatit.

Se recolteaza sange persoanelor sanatoase, cu varsta cuprinsa intre 18-60 ani, la un interval de minimum doua luni intre donarile de sange total, fara a depasi 5 donari pe an pentru barbati si 4 donari pe an pentru femei.

Daca donatorul este sanatos si sincer in relatia cu medicul donarea de sange nu presupune nici un risc pentru donator!

Lili Gherle

Comentarii

comentarii