Administratie

Studentii resiteni vis a vis de piata muncii

Agenții economici din Reșița și regiune și-au expus opinia despre colaborarea cu sistemul de învățământ.
În cadrul proiectului ”245 de ani de industrie, 45 de ani de învățământ superior la Reșița”, Universitatea Eftimie Murgu a găzduit o întâlnire cu reprezentanți ai mediului economic din Reșița și din regiune.

Scopul acestei întâlniri a fost pe de-o parte o expunere a evoluției industriei la Reșița și o prezentare a industriei din prezent, a ramurilor actuale în care Reșița, dar și regiunea se regăsește. Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii s-a prezentat modul cum văd reprezentanții mediului economic prezenți la acest evenimnet colaborarea cu sistemul de învățământ în general și cu Universitatea Eftimie Murgu din Reșița în special.

Agenții economici au prezentat la rândul lor un scurt istoric al activității firmelor pe care le reprezintă, cu ce se ocupă acestea și ce pot oferi tinerilor studenți prezenți. De asemenea, reprezentanții firmelor au vorbit și despre modul în care văd colaborarea cu instituțiile de învățământ și mai ales cu universitatea reșițeană, sursă de forță de muncă calificată. Unii dintre agenții economici au precizat că au și angajat studenți ai UEM și s-au arătat mulțumiți de colaborarea cu aceștia.

Comentarii

comentarii