Studiul – recensamant al Primăriei riscă să devină un eșec

Studenții resiteni care participa la studiu Primariei Resita sunt umiliți de reșițenii care le vorbesc urat – asta in cazul in care le deschid usa si stau de vorba cu ei. Cea mai amplă consultare publică inițiată vreodată de o administrație locală din România riscă să se transforme într-un mare eșec! Primarul Ioan Popa vrea ca prin acest recensământ să dețină situația clară a locuitorilor. Pentru acest studiu se va aloca un bugetul Primariei Resita aproximativ 27.000 de euro.

”Intuiția îmi spune că suntem mult mai puțini decât estimau datele din 2011. Vreau să văd exact câți sunt în oraș. Pe mine personal mă interesează 3 lucruri importante: unde sunt românii care au plecat din Reșița, ce anume i-a determinat să se întoarcă și care este volumul de locuințe pasive din oraș”, a precizat primarul. Răspunsul la aceste întrebări îl vor ajuta, spune el, să găsească soluții de a-i aduce înapoi pe cei plecați din Reșița sau să se orienteze spre repopulare din alte zone pentru momentul în care va avea loc o evoluție economică la Reșița, iar investitorii vor cere resursă umană.

După două zile în care studenții Universității Eftimie Murgu au bătut la ușile reșițenilor, tinerii sunt descurajați și spun că oamenii sunt neașteptat de reticenți. ”Eu și colegul meu abia azi am pornit pe teren (marți n.r.), avem 5 blocuri în grijă. Dar majoritatea celor la care am fost fie nu ne deschid, fie ne vorbesc urât și ne alungă”, s-a plâns reporterilor de la BanatFm o studentă care participă la studiu.

Consultarea publică se desfășoară în perioada 24 octombrie-12 noiembrie, cu scopul de a obține informații reale despre populația orașului și de a afla opiniile cetățenilor referitoare la obiectivele de dezvoltare a municipiului. Studiul se desfășoară la domiciliul subiecților și nu se realizează după un program fix.

”Toate informațiile obținute sunt secrete, protejate de lege și vor fi utilizate doar în scopuri statistice. Vă rugăm să colaborați cu studenții din cadrul Universității Eftimie Murgu, care se vor legitima la intrarea în apartamentele dumneavoastră”, se arată într-un comunicat al Primăriei Reșița.

Comentarii

comentarii