Sucul natural pentru intarirea imunitatii in pragul iernii

Un suc natural, usor de preparat in casa, este ideal pentru intarirea imunitatii in pragul iernii, oferind organismului aproape dublul necesarului de vitamina C pe zi si nu numai!

Sucul de fructe pe care ar trebui sa-l bem cel putin de patru ori pe saptamana se prepara la blender din 2 portocale, 3 kiwi si 1 grapefruit, titreză Lyla.

Portocalele sunt recunoscute pentru aportul de vitamina C, dar si ca o excelenta sursa de potasiu, magneziu, calciu, vitamina A, B1, B2, dar si B3. In medie, o portocala contine 1,23 grame de proteine, 15 grame de carbohidrati, 3 grame de fibre si 113 grame de apa.

Fructul kiwi este o buna sursa de fibre, (3.8 g pe 100 g sau 10% din DZR), motiv pentru care actioneaza ca un laxativ natural. Este, totodata, si o bogata resursa de antioxidanti ca vitamin C, dar contine si o buna parte din necesarul zilnic de vitamina A, E si K, precum si antioxidanti flavonoizi ca beta-carotenul, luteina si xanthin.

Datorita continutului ridicat de vitamina C, grapefruitul trateaza racelile, atat de multe in sezonul in care ne aflam, si ajuta la scaderea febrei. Grapefruitul mai contine si vitamina A, apa in proportie de 90%, calciu, fosfor, potasiu, B1, B2, B5, dar si fier.

NapocaNews

Comentarii

comentarii