Sunt practice, sunt utile, dar capata miros; cum scoatem mirosul din vasele din plastic?
Caserolele sunt o minune a bucatariei moderne: le poti folosi pentru a stoca mancarea in frigider sau pentru a lua pranzul la pachet, sunt foarte accesibile din punct de vedere al pretului, nu ocupa mult loc si sunt disponibile intr-o varietate de forme, marimi si culori.
Dar pe langa toate aceste calitati pe care le poseda, exista totusi un aspect ce ne poate da dureri de cap in ceea ce priveste caserolele: curatarea lor.
Iata cateva metode eficiente pentru a indeparta murdaria si mirosurile neplacute:
1. Pune sare in ele atunci cand nu le folosesti. Chiar daca speli caserolele imediat ce le-ai folosit, de multe ori, mirosul persista. Si ati putea fi surprinsi ca o cantitate mica de sare presarata in interiorul recipientului va rezolva aceasta problema.
2. Expune recipientul la lumina soarelui. Lumina soarelui rezolva aproape toate problemele; asa se intampla si in cazul mirosurilor neplacute din caserole.
3. Foloseste otet. Dupa ce speli cu apa si detergent caserolele, adauga putin otel in acestea si tine-l aproximativ 3 minute. Spalati din nou caserola si va fi ca noua, deoarece otetul actioneaza eficient asupra diverselor mirosuri.
4. Tineti ziare in interiorul caserolelor peste noapte (sau mai mult). Nu stim cu exactitate cum actioneaza ziarul asupra mirosului neplacut, insa, veti observa si voi ca hartia de ziar reuseste sa neutralizeze mirosurile din recipientele din plastic.
5. Bicarbonatul de sodiu. Proprietatile de curatare ale bicarbonatului nu sunt deloc noi, insa folosirea lui pentru indepartarea mirosurilor si a petelor pe diverse suprafete este inca foarte des intalnita. Nu trebuie decat sa amestecam bicarbonat cu putina apa calda si sa lasam pasta rezultata pe zonele „afectate”. Asigurati-va ca ati clatit corespunzator recipientul inainte de a-l folosi din nou.
Cine mai știe alte metode?