Suntem la ceas de răscruce, de noi depinde în ce parte mergem – Scrisoare deschisă adresată reșițenilor, indiferent de simpatia politică

Dragi reşiţeni, astăzi consilieri aleşi la Consiliul Local Reşita, alături de noul primarul ales Ioan Popa, trebuiau să valideze mandatele consilierilor aleşi şi totodată, după validarea consilierilor, primarul nou ales, Ioan Popa, depunea jurământul şi din acel moment, primarul cât şi consilierii local, puteau efectiv să înceapă să muncească.

Dar, surpriză: membrii PSD – 9 la număr, nu s-au prezentat la această şedinţă, iar în conformitate cu Legea 215 din 23 aprilie, această şedinţă se putea ţine doar cu 2/3 din membrii aleşi, respectiv 14 consilieri. La şedinţa au fost prezenţi cei 9 consilieri PNL şi cei 2 consilieri ai Partidului Verde (11 consilieri în total). Ce rezultă din asta? Noul consiliu nu se poate constitui și în concluzie, nu se poate lua nicio decizie, primarul ales nu poate depune jurământul ca să fie validat și în consecință, nu poate semna niciun act!

Primarul Ioan Popa aştepta să depună jurământul și în calitate de edil șef, ar fi luat primele măsuri pentru a dezamorsa bomba ecologică de la porțile orașului și din județ. Este vorba de tonele de gunoi menajer din tot județul pentru care nu există loc de depozitare până la terminarea deponeului ecologic de la Lupac. Domnul Crina a închis posibilitatea celor din județ să ducă gunoiul la haldină și lucru acesta se reflectă în mod negativ asupra unor localități din județul Caraș-Severin și durează deja de vreo 4 zile. Ioan Popa dorește să anuleze dispoziția lui Ioan Crina, prin care Poliția Locală Reșița împiedică intrarea pe platforma din Dealul Lupacului a mașinilor cu gunoi menajer care vin din tot județul, şi astfel se punea capăt crizei gunoiului în oraş şi în judeţ!

Reșițenii trebuie să afle că noul primar Ioan Popa era aşteptat vineri – adică mâine – la notar să semneze un contract de concesiune pentru ridicarea unei fabrici pentru Autolive Reşita cu un număr de 1300 locuri de muncă. Cei care o construiesc sunt din Braşov, sunt deja aici, dar nu se pot apuca de treabă. Teoretic – toate astea nu pot fi realizate decât peste 3 zile când conform legii se poate convoca o altă şedinţa de constituire a Consiliu local Reșița.

Cine suferă din această situaţie? Noi toţi, noi reşiţenii suferim. În aceste condiții, după tot ce s-a întâmplat azi, toţi reşiţenii ar trebui să-i oprească pe stradă pe aleşii PSD și civilizat, să le ceară socoteala pentru această atitudine, pentru lipsa de respect faţă de alegătorii lor în primul rând şi faţă de restul reşiţenilor în al doilea rând.

Reșițenii pot să participe la următoarea ședinţă de constituire a Consiliu local şi-i pot întreba dacă este normal să fie și să fim supuși mirosului şi bolilor la care suntem expuși. Fie că este vorba de PSD-iști fie că sunt liberali, țărăniști sau cine mai știe ce apartenență politică au, sau că este vorba despre cetățeni fătă simpatii politice, cu toții sunt expuşi în aceste zile cu temperaturi ce trec peste 30 de grade.

Reşiţeni, este momentul să luaţi atitudine şi să susţineţi binele nostru comun, nu al unui partid. Reşita este a voastră, nu a jefuitorilor!

UN simplu cetatean care nu a facut politică până în urmă cu două – trei luni, un cetățean care are un copil și căruia chiar îi pasă de viitorul acestui oraș.
Jurist Ion Aurică Borobar
si prin voia cetatenilor, consilier local

Comentarii

comentarii