Sute de resiteni si-au verificat glicemia gratuit de ,,Ziua mondiala a diabetului” VIDEO

Câteva sute de reșițeni au trecut pe la cortul amenajat de Clubul Lions Onix din Reșița pentru a-și testa glicemia. Celor interesați li s-a răspuns întrebărilor legate de diabet și complicațiile acestuia. Timp de trei ore, echipa de medici a testat glicemia populației interesate.

Într-o oră și jumătate, de exemplu, 15 persoane nu au știut că au diabet, având valori ce peste 160 mg/dl, iar cu acest prilej au fost programați la medicul diabetolog pentru un nou consult. „Este o acțiune deosebit de importantă din punctul meu de vedere, pentru că venim în sprijinul populației și tragem un semnal de alarmă asupra gravității diabetului și asupra gravității complicațiilor acestei boli. Avem alături de noi doi medici diabetologi, dar și eu, medic oftalmolog, deoarece, una din complicațiile greve ale diabetului este retinopatia diabetică, o boală care, dacă nu este tratată, poate duce la orbire. Mă bucur de faptul că acțiunea a avut succes, iar acest lucru s-a putut observa prin numărul mare a celor care au dorit să se testeze”, a declarat președinta pe Zona 2 Vest, Felicia Quint.

„Consider că este o acțiune favorabilă pacienților cu diabet, dar și celorlalte persoane, pentru că doar testând glicemia, măcar o dată pe an, în special pentru persoanele de peste 45 de ani, se pot depista fazele precoce ale bolii. În acest fel nu se ajunge la complicații, având în vedere că diabetul reprezintă principala cauză de orbire, de amputație ne traumatică și principala cauză de dializă”, a afirmat medicul diabetolog Caius Diaconescu.

Acțiunea a fost organizată pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului, sărbătorită, în fiecare an, pe 14 noiembrie.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments