Tabăra de instrucție în domeniul chimic, biologic, radiologic si nuclear la Râul Alb

În perioada 16-20.04.2018, în județul nostru, la Rîul Alb, se desfășoară Tabăra de instrucție în domeniul CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear), organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în colaborare cu inspectoratul nostru și cu sprijinul Direcției pentru Tineret și Sport Caraș-Severin.

La acest eveniment participă 70 de pompieri militari specializați în domeniu, din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Timiș și Vîlcea, sub comanda domnului col. Coman Valentin – ofițer specialist pe linie CBRN din cadrul IGSU.

Pe timpul taberei de instrucție se vor desfășura activități specifice domeniului CBRN, grupate pe ateliere de lucru: cercetare chimică, prelevare probe, decontaminare personal, căutare surse radioactive, salvare din mediul contaminat.

Activitatea se va încheia cu un exercițiu în care vor fi implicate toate forțele și mijloacele participante, având ca obiectiv pregătirea personalului specializat în scopul creșterii capacității de răspuns în cazul unor evenimente de natură CBRN.

Comentarii

comentarii