Tabăra de robotică din grădina domnului profesor – ,,Robotics for life și nu numai,, la a IV a ediție VIDEO

În Banatul de munte s-a incheiat tabăra ”Robotics for life și nu numai”. Tabăra a fost organizată pe timp de trei zile pentru elevii pasionați de acest domeniu. Tabara este o continuare a celor 3 ediții ale taberei de matematică. Inițiatorul taberei, este profesorul reșițean Ovidiu Bădescu care și-a pus casa și grădina la dispoziție pentru organizarea taberei.

La tabăra ”Robotics for life și nu numai” au luat parte aproape 30 de elevi din: Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Bocșa și Bozovici. Tabăra a fost organizată de Comunitatea for Life cu sprijinul financiar al Rotary Club Reșița.

Profesorul Bădescu a creat, din nimic, o adevărată rețea de predare si meditații gratuite online, prin care sute de profesori ajută gratuit mii de elevi din toată țara să acopere golurile lăsate de pandemie. 

Ovidiu Bădescu este profesor de matematică la Colegiul Naţional “Traian Lalescu” Reşiţa, unde a ridicat la nivel înalt noțiunea de performanță, aspect justificat prin numeroasele participări la etapele superioare ale concursurilor şcolare și rezultatele elevilor dumnealui la Olimpiada Națională de Matematică.

De asemenea, a lărgit orizonturile școlii prin încurajarea activităților extrașcolare, printre cluburile școlare pe care dumnealui le coordonează se numără: clubul foto-video BDE, clubul „Tineri Activi pentru Natura Sălbatică” realizat în parteneriat cu WWF România și clubul de dezvoltare personală EFF – „Education for Future”

La nivel de comunitate, domnul profesor și-a încurajat mereu elevii să ia parte la acțiuni de voluntariat, fiind el însuși membru Rotary Community Corps şi coordonator al clubului Interact Reșița. Neaxându-se doar pe elevii cărora le este profesor, ci vizând toate școlile din județ, dumnealui organizează de 13 ani tabăra de robotică și de 11 ani „Tabăra de matematică și nu numai”, tabără care reunește elevii cei mai pasionați de științele exacte.

De asemenea, profesorul Bădescu coordonează proiectul concursului naţional „Neutrino”, care provoacă atât raționamentul logic, cât și cunoștințele de cultură generală ale elevilor.

Comentarii

comentarii