TABARA ECUMENICA ,,Da EurHOPE a EurHOME” LA a XI a EDITIE

TABARA ECUMENICA ,,Da EurHOPE a EurHOME” . Pe perioada unui deceniu, de la prima sa ediție si pana in prezent,  ,,Da EurHOPE a EurHOME”,   proiectul nostru de suflet, a încercat să crească cât mai mult și să rămână în sufletele și în amintirea sutelor de participanți. În ciuda greutăților întămpinate pe parcurs, anunțăm cu bucurie și emoție că DA,  povestea merge mai departe și anul acesta cu cea de a XI-a editie a TABEREI ECUMENICE ,,Da EurHOPE a EurHOME”.

Elevii Colegiului National ,,Traian Lalescu” din Resita, alături de câțiva prieteni seminariști și de alți colegi din liceele reșițene, au raspuns și de data aceasta afirmativ invitației, pornind astfel la drum spre cea de a 11-a ediție a taberei ecumenice, care în acest an este se va desfășura în perioada 28 iulie-4 august 2019 și, în premieră, într-o locație nouă: Villa Boromeo, Pesaro.

Ca in fiecare an, inainte de tabara, tinerii vor fi oaspeti in parohia Borgo Santa Maria din Pesaro, parohie infratita cu Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Resita. Timp de doua zile, alaturi de parintele Giorgio Paolinni si de tinerii din parohia sa, vom pune in practica ospitalitatea si ne vom pregati cat mai profund pentru cea de a 11-a editie a taberei. 

De-a lungul celor zece ediții ale proiectului, sutele de tineri participanți au descoperit că ,,aflarea adevarului si a sensului vietii nu se castiga prin fapte general valabil, ci prin anumite nuanțe considerate aproape secrete. Uimirea cea mai mare e sa descoperi cat de mult seamana oamenii între ei prin ce au mai subtil și mai secret, când se cred atat de diferiți ca aspect“, cât de mult îi leagă ceea ce se ascunde adânc  în sufletele lor, oferindu-le forța sa găsească drumul spre lumina, indiferent de religia acestora: relația cu Dumnezeu.

Această relație nu se rezumă la crezul confesional al fiecăruia; este iubirea pură, o prietenie sinceră, este acel ,,ceva” care conferă sclipire vieților noastre și mai mult decât atât, este a-L primi pe Dumnezeu în vieților noastre cu brațele deschise, așa cum o face El mereu pentru noi.

Astfel, în acest cadru multiconfesional, format din participantii de diverse confesiuni si totodata,  pentru ca tabloul iubirii lui Dumnezeu fata de noi sa fie si mai colorat prin invataturile oferite, de aceasta data,  il vom picta cu nuanta OSPITALITATII, tema editiei cu numarul 11 a taberei. Cu aceasta ocazie, vom invata sa integram Divinitatea in orice actiune umana, in semn de multumire pentru modul in care si noi suntem mereu ascultati de Dumnezeu.

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, în prezența părintelui consilier din partea Episcopiei, Alin Câmpean, si a familiei sale, însotiti de pr. prof Nicolae Chiosa si de pr. Damaschin Tataru, prezenti alături de tineri inca de la prima editie a taberei, si impreuna cu pr. Petrica Ghimboasa din parohia de Berzovia, tinerii se arata entuziasti si nerabdatori sa aiba parte de o experienta noua, inedita, care, asa cum multi participanti din anii anteriori marturisesc, ,,te schimba”, ,,Loreto te schimba, si doar in bine”.

Pr. profesor Nicu Chiosa

Comentarii

comentarii