Un tânăr de 22 ani a murit la baie la ștrandul din Oțelu Roșu

Un tânăr care a împlinit anul acesta 22 ani, Boby B. murit în incinta Ștrandului ,,La Gura Jgheabului” din Oțelu Roșu. Tânărul, se pare că a venit de acasă, din satul Mal, cu bicicleta pentru a se întâlni cu alți amici la o baie de seară la ștrand la Oțelu, ca să se mai răcorească după ziua caniculară de azi. De menționat că la Oțelu Roșu, termometrele au arătat vineri 36 de grade la umbră.

Tânărul a venit cu bicicleta de la Mal, a intrat la ștrand, s-a dezbrăcat și a sărit în apă. Acela a fost momentul în care a și dispărut în undele reci. Cei din preajmă au intrat în alertă, l-au căutat și l-au scos imediat afară încercând să-i acorde primul ajutor. La fața locului a sosit și un echipaj al ambulanței de la Stația Oțelu Roșu. Personalul medical i-a acordat mai departe primul ajutor tânărului – timp în care l-au și transportat la Spitalul Orășenesc din Oțelu Roșu.

Aici, tânărul a intrat pe mâna medicilor care au luptat cu moartea mai bine de 45 de minute, dar…….Boby a pierdut lupta cu viața. Din nefericire, toate manevrele de resuscitare au fost zadarnice – medicii declarând moartea băiatului. Un prim diagnostic și o probabilă cauză a morții ar fi stropul cardiac, dar un diagnostic precis îl va stabili medicul legist după necropsie.

Cadrele medicale spun că trecerea bruscă de la temperaturi ridicate, la temperaturi coborât chiar și cu 20 de grade ( diferența dintre corpul uman încins de efort și soare de pe bicicletă și temperatura apei ce are în jur de 20 -22 de grade) poate fi fatală în multe cazuri, chiar și în cazul unui organism tânăr. Situația este și mai gravă atunci când există o suferință cardiacă sau pulmonară sau de altă natură, de multe ori neștiute de cei cu vârste tinere.

Alte surse spun că de fapt Bobby ar fi fost electrocutat de o scurgere de curent de la stația de pompe, dar având în vedere că el a murit în apă și nu afară, atunci, aceeași soartă trebuia să o aibe și alții tineri care se aflau în apă și înotau în jurul său. Poliția a intrat pe fir și a deschis un dosar de cercetare penală. De asemenea, s-a luat măsura sigilării instalației electrice de la stația de pompe în vedere desfășurării unei anchete.

Boby B. era singur la părinți, dar familia este despărțită. Tânărul locuia în satul Malu cu bunicii săi din partea mamei, dar care acum este plecată la muncă în străinătate, iar tatăl locuia în altă parte. El era singurul sprijin pentru bătrânii pe care îi ajuta la treburile gospodărești, după care, mergea și lucra cu ziua prin sat. Și azi a fost la muncă, la strâns de fân și își dorea enorm o baie rece după o zi în soare.

Acum, familia care nu o duce chiar așa de bine financiar, mama și bunicii probabil, vor trebuie să facă rost de bani pentru rânduiala creștinească și înmormântare. primarul orașului, Luca Mălăiescu, a declarat pentru InfoCs.ro că va Primaria și Consiliul Local vor acorda un ajutor familiei.

Foto: fb

Comentarii

comentarii