Temperaturi de vară la început de primăvară la Reşiţa – 29 de grade in termometru VIDEO

Cu toate că suntem abia la început de primăvară,  iar temperaturile ar trebui să fie mai ,,primăvăratice” pentru această perioadă, adică undeva pe la 15 grade, la Reşiţa s-au întâmplă lucruri de-a dreptul curioase.

Peste Banatul Montan și mai toată România, temperaturile au ajuns in zona Resitei si la 29 de grade.  Ba mai mult, la Oravita, termometrele au arătat și 31 de grade.

Din cauza temperaturilor neobișnuit de mari din acest an, cireşii, vişinii, merii şi prunii din din Banatul Montan, par că au luat-o razna şi nu mai ţin cont de vremea calendaristică.  Prinşi parcă de emoţiile vremii atât de calde, pomii fructiferi, şi-au găsit un mod mai aparte de a atrage privirile şi admiraţia celor din jur – efectiv au explodat în buchete imense și miresmate.

Ba mai mult, florile de primăvară, au îmbobocit, au înflorit și deja și-au pierdut corola.

Reșițenii, fie că sunt din cei de grădiniță sau oameni maturi, au trecut brusc de la ghete la sandale și de la palton la tricou și pantaloni scurți și au ieșit la aer să se bucure de soarele puternic și să ia primul bronz de primăvară la mâneca scurtă.

Toți se bucură de această vreme, dar cu toții spun că deși este frumos- nu prea e sănănătos: nici pentru oameni și nici pentru agricultură. Prea e cald și  prea se grăbesc lucrurile și evenimentele să sară peste etapele normale ale naturii și ale vieții.

Comentarii

comentarii