Terenuri agricole acoperite de apele Nerei în Valea Almăjului VIDEO

În urma topirii zăpezii şi datorită ploilor din ultimele zile, albia râului Nera a crescut, inundând mai multe hectare de terenuri agricole din zona Văii Almăjului. 
Terenurile agricole de lângă albia râului Nera sunt acoperite complet cu apă. Cele mai afectate sunt zonele agricole dintre localităţile Bozovici şi Lăpuşnicu Mare. În zona respectivă, apa a ajuns până aproape de drumul comunal DC44, drum care face legătura între cele două localităţi. 
Alte terenuri agricole sunt inundate între localităţile Lăpuşnicu Mare, Moceris şi Şopotu Nou. 

Suprafaţa afectată de inundaţiile din acest sfârşit de săptămână, în Valea Almăjului, este de câteva zeci de hectare. Cele mai multe culturi compromise sunt cele de grâu. Terenurile au fost semănate în toamna trecută. Totodată, apa a afectate şi terenuri care s-au făcut arăturile în acest început de primăvară sau cele din toamna trecută. 

Din nefericire situaţia nu este tocmai roz nici în orele următoare. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, vor fi precipitaţii în sud-vestul țării, ceea ce duce la creșterea cotelor râului Nera care vor continua să crească.

La această dată, toate cursurile de apă din Depresiunea Almăjului au cotele de atenție depășite.
Adi Neagu  

Comentarii

comentarii