Teze si antiteze cu si despre fumat culese de pe fb

Legea privind condițiile în care se mai poate fuma, sau mai exact, legea antifumat, trezește o seamă întreagă de discuții, păreri, contrapăreri, teze și antiteze. Unii spun că legea este bună, alții că nu este bună, în fine, fiecare cu părerea lui. Noi – am parcurs paginile fb-lui și am cules câteva păreri. De pildă, textul urmator este preluat de la un administrator de cafenea care spune așa:

„A intrat în vigoare legea antifumat. Ne-am pregătit din greu pentru această zi istorică. Am aruncat scrumierele, am aerisit, am cumpărat şi flori şi le-am pus pe mese pentru a-i primi cu drag pe nefumatorii care nu puteau să vină la noi până acuma din cauza fumului. La micul dejun am mâncat două pachete de Orbit Winter Fresh şi o cutie de Tic Tac pentru a avea o respiraţie proaspătă in timpul discutiilor spumoase pe care le-aş fi purtat cu nefumătorii. Vroiam să îi cunosc pe acesti oameni minunati care au militat pentru această lege.
Au trecut deja trei ore şi nu a venit nici unul…
Nefumătorule, dacă totuși vii şi cafeneaua e goală, nu intra în panică. Ne găsești în spatele cafenelei, stăm afară în frig şi fumăm. Acum te simți respectat, nu-i aşa?”

Replica din cealaltă parte, nu se lasă nici ea prea mult așteptata:

,,Dragi prieteni fumători, vă rog să ne iertați pe noi păcătoșii nefumători ! E musai să obținem iertarea d-voastră, pentru a ne putea duce crucea cu demnitate în acest lung și aspru post. Vă mulțumim și indiferent ce decizie veți lua, noi o vom aprecia. Cu respect” !
fumat pol

Comentarii

comentarii