Țigani sau romi ? Un sondaj cenzurat

Numele de ţigan nu poate fi şters din istorie. Țigan- este un nume de nație exact ca și cel de roman, neamț, ungur, ceangău, ceh,ucrainian,sarb,slovac sau turc. Schimbarea numelui de ţigan în rom, a creat o confuzie voită pe plan internaţional dintre români şi ţigani.

Un sondaj cenzurat

Am tot susţinut, de ani de zile, revenirea la denumirea istorică de ţigan pentru romi. În 1999, când s-a luat decizia ca ţiganii să fie numiţi romi s-a încălcat tradiţia şi istoria acestui popor străvechi poposit în secolul XIII-lea din India, în Ţările Române. Ţiganii şi-au spus întotdeauna ţigani şi nu s-au ruşinat de numele lor.

Doar în anii 90 câteva fundaţii americane şi magnatul ungur George Soroş au impus guvernului de la Bucureşti, condus de Mugur Isărescu, schimbarea numelui de ţigan în rom, care a creat o confuzie voită pe plan internaţional dintre români şi ţigani. Poate vor străinii ca ţara noastră să se numească, pe viitor, Rromânia.

Aşa că am salutat iniţiativa deputatului Bogdan Diaconu, liderul PRU, de a impune în Parlamentul României un proiect de lege privind revenirea la denumirea oficială de „ţigani“ a persoanelor intitulate „de etnie romă“. Legea trebuie imediat dezbătută în Parlament şi romilor să li se redea demnitatea de a se numi conform tradiţiei lor istorice, cu numele de ţigani.

Mai mult, un sondaj recent al acoliţiilor lui George Soroş din România au iniţiat un sondaj de opinie cu rezultate spectaculoase. Societatea Academică Română, un ong înfiinţat de Alina Mungiu, care este în prima linie când e vorba de a atrage atenţia asupra derapajelor antidemocratice ale societăţii româneşti, de dragul lui George Soroş şi a banilor care nu au miros, suspendă nedemocratic, fără motiv, o cercetare sociologică profesionistă, conform ActiveNews.

Un sondaj publicat pe siteul SAR, în care cititorii erau rugaţi să voteze dacă doresc revenirea denumirii de “ţigan”, în loc de “rom” a fost şters pentru că rezultatele nu corespundeau propagandei soroşiste şi americane din societatea civilă, de tip neo-marxist din România. 98 la sută dintre românii intervievaţi doreau ca romii să se numească ţigani, aşa cum i-a consacrat istoria. SAR lansase şi o dezbatere în acest sens, cu argumente pro şi contra.

Rezultatele au fost fără echivoc: peste 98 la sută dintre cei care au votat doreau revenirea la denumirea de “ţigan”. Dreptul popoarelor la propria denumire, dar şi a românilor de a numi un grup etnic ţine de tradiţie, istorie şi democraţie, dar se pare că SAR şi societăţii civile finanţate de Soroş, li mai dragă propaganda şi marxismul decât adevărul.

Ca jurnalişti trebuie să respectăm cercetarea sociologică, precum şi voinţa poporului român şi a ţiganilor de a îi numi pe aceştia din urmă aşa cum doresc, de dragul adevărului, istoriei şi tradiţiei. Numele de ţigan nu poate fi şters din istorie, că aşa vor unele fundaţii soroşişte, ce îmi aduc aminte de groaznica perioadă istorică a nazismului.

Citeste mai mult aici: ziarulnatiunea.ro

Comentarii

comentarii