Tir încărcat cu material lemnos răsturnat lângă Soceni – În Caraș Severin nu se mai taie pădurea? VIDEO

Articolul următor a pornit de la un simplu accident de circulație fără victime petrecut în curba de la popasul de la Valea Popii pe DN58, lângă Soceni. Un șofer de TIR care ,,transporta material lemnos” se poate considera norocos, asta după ce a scăpat cu viață dintr-un accident în care a fost implicat. Evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 14 pe DN 58 Reşita – Caransebeş în afara localității Soceni.

Şoferul se îndrepta spre Caransebeș, iar într-o curbă, acesta ar fi pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile. La fața locului au sosit echipaje ale poliției care au desfășurat cercetări pentru a determina modul în care s-a produs accidentul.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero. Din fericire accidentul s-a soldat fără victime. Ca o mică observație ar fi de adăugat rapiditatea cu care s-a acționat pentru ridicarea și transportul încărcăturii tirului – adică materialul lemnos. Se știe că de obicei, lemnul se transportă cu acele tiruri cu remorcă sau simple, cu ,,peridocurile” eventual. Așa știam până mai acum câteva luni când aplicația ,,radarul pădurilor” a devenit funcțională. Cetățenii verificau legalitatea transportului și sunau la 112. Asta a durat câteva luni, apoi brusc, de pe șosele au dispărut acele tiruri încărcate cu lemn. În schimb, s-a înmulțit numărul camioanelor, basculantelor, sau a tirurilor cu prelată. Autovehicule de mare capacitate prevăzute cu obloane și și prelate. Pe surse, am aflat că mai nou, aceasta este modalitatea de a transporta lemnul tăiat de pe munții Banatului. Adică, un fel de praf în ochii cetățenilor fiindcă ceva de care nu se vorbește, înseamnă că nu există, nu-i așa?!

Comentarii

comentarii