Titularizarea pe ultima suta de metri

716 cărăşeni au participat la examenul de titularizare în învăţământul preuniversitar. Emoţiile au fost cu atât mai mari cu cât din acest an s-a schimbat modalitatea de susţinere a acestui examen.

Examenul de titularizarea s-a susţinut,pentru prima dată, în şcolile unde candidaţii vor să predea, fiind organizate, în judeţul caraş-severin 53 de centre de concurs. Subiectele au fost însă întocmite la nivel naţional şi distribuite online centrelor de examen.

Fiecare şcoală care a organizat examen de titularizare a desfăşurat mai multe etape premergătoare, cum ar fi inspecţia la clasă pe care au susţinut-o candidaţii.

Dintre cei peste 700 de candidaţi la examenul de titzularizare, doar 32 sunt proaspăt absolvenţi care vor să predea în şcolile cărăşene.

Cea mai amre concurenţă, cu 132 de candidaţi a fost pentru un post de învăţător.  Şi pentru posturile de educatoare s-au înscris 73 de cărăşeni. Totodată,  posturile titularizabile ca profesor de bilogie, educaţie fizică, istorie, englează, matematică sau religie, au fost solicitate fiecare de peste 30 de candidaţi care au participat astăzi la concursul organizat în şcolile din caraş-Severin. Candidaţii care nu se titularizează în urma concursului, au şansa de a prinde un post de suplinitor în învăţământul preuniversitar.

Rezultatele examenului de titularizare din acest an se vor  afişa în 7 august, urmând ca în aceeaşi zi să se depună şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 10 august.

Comentarii

comentarii