Tradiție respectata de aproape 50 de ani la cofetăria Mihandra din Reșița – Expodulce de 8 Martie VIDEO
Reșițenii sunt așteptați, la acest sfârșit de săptămână, la Expoziția anuală de prăjituri organizată de una dintre cele mai vechi și cu tradiție cofetării din oraș. Ca să respectăm adevărul istoric, Cofetăria din gangul de la Victoria este cea mai veche cofetării din Cartierul Govândari fiind construită odată cu acesta prin anii 60.
De atâția zeci și zeci de ani, la cofetăria din gang, actuala Mihandra, reșițenii și nu numai, pot găsi cadouri dulci pentru 8 Martie, prăjiturile copilăriei, dar și dulciuri pregătite după rețete noi, toate din cele mai bune ingrediente.
Dulce tradiție și gusturi moderne la Expoziția de prăjituri pe care maestrul cofetar Anca Gaiță o organizează încă de dinainte de 1989, în jurul datei de 8 Martie. Cofetar cu o experiență de peste cinci decenii, Anca Gaiță și-a construit un adevărat brand cu care reușește să se impună pe o piață tot mai sofisticată și mai pretențioasă cum este cea a prăjiturilor.
Așa cum face de 50 de ani de când a început să lucreze cu prăjiturile, Anca Gaiță- formată și trăită o viață întreagă în laboratorul de cofetărie, a venit în întâmpinarea zilei de 8 Martie, cu o serie întreagă de prăjituri de sezon. Ca de obicei, atracția expoziției sunt prăjiturile copilăriei. Cine nu-și amintește de pinguinii cu vestuțele din glazură de ciocolată și marțipan alb, de puișorii îmbrăcați cu șerbet de lămâie, de aricii cu țepi din cremă de ciocolată sau bananele glazurate în șerbet de vanilie.
Ca de obicei, atracția expoziției au fost prăjiturile copilăriei: cranțul, bananele cu fondant, nuferii, pinguini, veiozele, puișori, coronițele, ișlerele, șamrolurile, eclerul și aricii. Acestora li s-au adăugat alte prăjituri noi, celebra Pavlova, torturi și minitarte.
Zeci de sortimente colorate și apetisante sunt pregătite în expoziție și își așteaptă clienții, mulți dintre ei clienți fideli care caută gustul dulce de altădată. Expoziția de prăjituri este deschisa până duminică, 9 martie.
Și cum tradiția merge mai departe, arta cofetăritului este dusă mai departe di fiica Ancăi Gaiță care și-a deschis o cofetărie în Timișoara pe Bulevardul Carol. Și fiind vorba de Timișoara – orașul florilor și al meșpaițurilor bănățenești, Mihaela trebuie și reușește să țină ștacheta profesională cât mai sus dovedind că așchia nu sare departe de trunchi chiar și în domeniul dulciurilor.