VIDEO Tragedie de Halloween într-un club din Bucuresti: 27 de morți, 155 de raniti – bilantul va crește

Un incendiu puternic a avut loc, vineri noaptea, intr-un club din Capitala in timpul unui concert. Cel putin 27 de persoane au murit si 155 de tineri au fost transportati la toate spitalele din Bucuresti. Bilantul este unul provizoriu, iar Raed Arafat a declarat ca numarul deceselor este posibil sa creasca, avand in vedere starea grava a ranitilor.
Cu aproape o ora inainte de miezul noptii, localul a fost cuprins de flacari din cauza unui foc de artificii. Tavanul si peretii antifonati cu burete, iar 27 de oameni au ars de vii.
https://youtu.be/3gqvXNJ7go8
Supravietuitorii au povestit ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni. Persoanele din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creandu-se busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis in prima instanta.
https://youtu.be/uTjgnp7qI44
Imaginile de la fata locului au fost dramatice: zeci de persoane, care au suferit arsuri grave, au fost resuscitate direct pe caldaram. Un martor a declarat la scurt timp dupa tragedie ca in local “sunt morti pe jos”. Clubul nu avea autorizatie pentru un spectacol pirotehnic.

La nivelul Ministerului de Interne a fost activat Codul Rosu de Urgenta, iar Parchetul a inceput o ancheta. Exista 7 numere de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informatii despre starea victimelor: 021.206.92.91, 021.313.06.05, 021.206.92.83, 021.264.87.04, 021.264.85.25, 021.206.93.75 si 021.312.25.47. De asemenea au fost decretate trei zile de doliu national.
https://youtu.be/-jugCsLtKLw
Pe pagina de Facebook a clubului Colectiv, aflat pe strada Tabacarilor din Sectorul 4, se arata ca in vineri seara avea loc un concert prin care o trupa isi lansa noul album. Lansarea era insotita “de un show de lumini customizat, precum si de efecte pirotehnice”.

UPDATE. Bilanțul oficial al victimelor, în acestă dimineață, este de 27 de morți, 184 de răniți, din care 146 au rămas în spitale. Răniții au fost transportați la spitalele Floreasca, Universitar, Spitalul de Arși, Colțea, Militar, Sf. Ioan. Bagdasar, Elias, SRI și spitalul MAI.
https://youtu.be/8Hpc3-w2re8

Ministrul Nicolae Bănicioiu a îndemnat potenţialii donatori de sânge să nu se înghesuie astăzi, ci să vină şi în zilele următoare.

UPDATE. Reporterul Antena 3, Ana Maria Roman, a explicat că intervenţia s-a încheiat şi autorităţile au demarat o anchetă. Conform surselor Antena 3, clubul nu avea toate avizele necesare pentru funcţionare.

COLECTIV! Au preferat varianta ieftină așa că totul a luat foc
https://youtu.be/mgnTOedq85g
„Intervenţia s-a încheiat. Cercetarea este în plină desfăşurare. A venit şi un anchetator la faţa locului. S-a declanşat o anchetă a Parchetului General, probabil că urmărirea penală in rem va începe chiar mâine, pentru ucidere. Din informaţiile noastre, clubul nu avea toate avizele de funcţionare. Sunt mai multe maşini de la Medicină Legală, care au venit pentru a ridica ultimele persoanele decedate, pentru a le duce pentru expertizare.”

UPDATE. Conform celui mai recent bilanţ oficial, 27 de persoane au murit şi 180 au fost rănite.

Incendiul din clubul Colectiv a ucis 27 de persoane iar pe alții 146 i-a băgat în spital. În urma unor efecte pirhothenice pentru un concert a ars un stâmp, ca după tragedia să înceapă: tavanul a fost pradă făcărilor mistuitoare.
incediu-club-colectiv-bucuresti1
Firma care s-a ocupat de tratamentul acustic al tavanului din Colectiv susține faptul că nu s-a făcut ignifugarea tavanului pentru că, în detrimentul ei, a fost aleasă varianta mai ieftină și totodată mai puțin bună. Tavanul a fost tratat cu un burete cu o grosie de 30 de milimetri, lipit cu adeziv acustic. Siguranța oamenilor a fost lăsată pe loc secund, atât timp cât banii au stat pe primul loc.

Tot ei susțin că au montat buretele doar pe tavan și nu iau responsabilitatea pentru cel de pe stâlpi, care a fost pus ulterior.

INSEMEX Petroşani investighează incendiul de la Club Colectiv

O echipă de specialişti de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INCD-INSEMEX) Petroşani, singura structura din ţară care are resursele şi expertiza necesară pentru a determina cu exactitate cauzele producerii incendiului de la Club Colectiv, se afla la locul tragediei.

Parchetul General a preluat de la Parchetul Capitalei ancheta în acest dosar, mentioneaza agerpres.

Până în prezent, procurorii au audiat mai mulţi martori, printre care personalul şi conducerea clubului, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă să fie efectuată o cercetare amănunţită a localului, inclusiv o analiză a camerelor de luat vederi sau alte înregistrări.

Tot sâmbătă, la sediul Institutului de Medicină Legală (IML) se va desfăşura procedura de identificare a victimelor.

Vineri noaptea, un procuror de la Parchetul Capitalei, Rareş Stan, a efectuat o cercetare preliminară la faţa locului.

„Se va efectua cercetarea la faţa locului, audierea administratorului şi a persoanelor care întreţin şi administrează acest local. La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a deschis deja un dosar penal. La acest moment, suntem într-o fază incipientă, nu vă putem comunica încadrarea juridică”, declarat procurorul Rareş Stan.

antena3.ro

Comentarii

comentarii