Traian Băsescu detonează cazul Rovana Plumb

Traian Băsescu detonează cazul Rovana Plumb. Fostul presedinte Traian Basescu, europarlamentar PPE, a declarat joi la B1TV ca a auzit in familia politica europeana din care face parte ca din echipa de comisari europeni propusa Parlamentului European ar trebui sa pice un comisar dintr-o tara pentru care s-a activat articolul 7 din Tratatul UE (procedura cea mai radicală de sancţiuni existentă împotriva unui stat membru) si ca in acest context s-a spus si numele Romaniei:

  • „In grupul PPE Romania am avut abordarea ca nu cumva Romania sa fie oaia neagra, sa nu fie aratata cu degetul si sa avem grija, mai ales ca zvonuri erau. Iata ca acest lucru s-a produs azi
  • Sa fim foarte clari, eu nu spun ca a fost o alegere fericita, pentru asta e responsabila dna Dancila, dar nu pot sa nu observa ca avem un candidat belgian in urmarire penala, o doamna din Franta care este propusa sa fie comisar si are probleme cu utilizarea banilor pentru cabinetul parlamentar, iar Polonia are un candidat urmarit de OLAF. Daca se aplica aceleasi criterii pentru toti, e foarte bine. Dar daca se aplica doar pentru Romania si Ungaria, nu e bine.
  • Este o abordare pe care eu am auzit-o in grupul PPE, am auzit pe cineva, nu as vrea sa-l bag in gura presei, spunand ca trebuie sa pice comisar de la tarile care au aplicat articolul 7, incluzand aici Romania si eu am reactionat in plenul PPE spunand ca Romania nu e in aceeasi situatie cu Polonia si Ungaria.
  • Este rusinos si este oglinda erorii premierului. Dna Dancila putea sa faca o nominalizare mai buna.
  • Nu as crede ca totusi in premier poate fi atat de ticalos (sa o fi propus deliberat pe Rovana Plumb stiind ca o sa pice, n.red.). Mi-e greu sa cred. Am vazut multe, dar atat de departe nu cred ca poate merge nimeni. Daca ar fi utilizat asta Dancila, ar fi criminal, nu imoral, să pui eticheta pe Romania”

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-arunca-in-aer-cazul-rovana-plumb-in-grupul-ppe-s-a-spus-ca-trebuie-sa-pice-un-comisar-de-la-arile-aflate-sub-articolul-7_1386983.html?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign=os

Comentarii

comentarii