Tratamente alternative pentru depresie

Daca preferi terapiile naturale, atunci se poate sa te afli in cautarea unor cai de atac pentru depresie. Desi nu exista dovezi concludente ca remediile facute acasa sunt eficiente pentru depresia moderata sau severa, aceste abordari pot ajuta formele mai usoare de depresie. Cu toate acestea, pentru unele persoane, terapiile alternative dau rezultate.
Atunci cand suferi de depresie si ai in vedere sa folosesti tratamentele complementare, este important sa cunosti care sunt acestea si sa soliciti sfatul medicului.

Ce este o terapie alternativa

Un tratament medical care nu este clasificat ca practica medicala standard si care cuprinde o varietate de abordari, inclusiv dieta si exercitiul fizic pentru controlarea stilului de viata, se incadreaza in categoria medicinei complementare si alternative. Exemplele cuprind urmatoarele terapii alternative: acupunctura, aromaterapia, tratamentul chiropractic, suplimentele alimentare, hipnoza, terapia prin masaj, meditatie si relaxare, yoga, terapia prin imagini si lumina si asa mai departe.

Ce suplimente din plante pot ajuta in cazul depresiei

Exista o mare varietate de suplimente pe baza de plante care pot trata multe boli. In cazul depresiei, sunatoarea este un supliment foarte folosit in medicina alternativa. Sunatoarea a fost folosita in scopuri medicinale de mii de ani, dar rezultatele studiilor de specialitate au fost mixte. Se pare ca functioneaza cel mai bine pentru depresie usoara pana la depresie moderata, dar nu in cazul formelor mai severe.

Folosirea unui supliment pe baza de plante necesita prudenta si se realizeaza numai dupa consultarea medicului. Acest lucru se datoreaza faptului ca suplimentele ar putea interactiona cu alte medicamente (anti-depresive) pe care le iei, si ar putea fi periculos pentru persoanele ce sufera de alte afectiuni. Doctorul tau te poate ajuta sa determini riscurile si potentialele beneficii si in acest fel, poti lua o decizie informata.

Yoga sau meditatia ajuta la ameliorarea depresiei?

Meditatia este uneori descrisa ca fiind o stare modificata a constiintei si poate ajuta la relaxarea intreg organismului, fapt ce este constatat a fi de ajutor in cazul depresiei.

Sedentarismul mareste riscul de a suferi de depresie

Exista unele dovezi care sugereaza ca yoga poate ameliora simptomele depresiei, dar dovezile nu sunt concludente in acest sens. Yoga implica o combinare a starii de meditatie cu posturi fizice, tehnici de respiratie si relaxare. Practicile yoga variaza, dar unele nu pot fi recomandate pentru persoanele cu anumite afectiuni medicale. In plus fata de meditatie si yoga, exista alte abordari, cum ar fi relaxarea musculara progresiva, terapia prin imagini si luminia sau terapia prin muzica.

Cum sustine masajul de relaxare vindecarea depresiei

Masajul asigura relaxarea, iar cele mai multe terapii care se bazeaza pe atingere pleaca de la premisa ca mintea si corpul sunt interconectate si sanatatea fizica si emotionala sunt strans legate. Atunci cand organismul este relaxat, aceasta contribuie la o mai buna stare de sanatate mentala, si reduce depresia. Exista, de asemenea, studii care atesta faptul ca exercitiile fizice regulate aduc o stare de calm.

Cum ajuta exercitiile fizice la ameliorarea depresiei

Diferite forme de exercitii fizice pot reduce stresul, te pot ajuta sa te relaxezi si sa reduci simptomele depresiei. Iti ofera un aport de energie, flexibilitate si echilibru. In general, exercitiile fizice sunt un mod sigur, eficient si usor pentru a imbunatati starea de sanatate. Consulta medicul inainte de a incepe un nou program de fitness pentru a determina gradul de dificultate si durata, pentru a evita extenuarea.

Ce este terapia prin imagini

Terapia prin imagini este o metoda de comunicare intre corp si minte care utilizeaza perceptia – vazul, mirosul, gustul, atingerea – pentru a produce relaxare. Terapia presupune urmarirea si declansarea unor mecanisme de raspuns in urma unor imagini cu un apus de soare pe plaja, o cascada care curge sau un rasarit de soare incadrat de un munte.
Pe masura ce folosesti toate simturile, vei face un efort mental pentru a mirosi florile si copacii din fotografie, simti briza sau temperatura, simti textura suprafetei sub talpi, asculta toate sunetele din natura. In timp ce unii oameni au o imaginatie mai bogata decat altii, oricine poate maiestri aceasta tehnica de relaxare simpla.

Dietele accentueaza starea de depresie

Poti folosi terapia prin imagini in timpul masajului sau a unei alte terapii alternative pentru a stimula relaxarea si sentimentele de seninatate si pace. La fel cum inveti sa canti la pian sau sa joci tenis, aceasta tehnica implica timp, rabdare si practica. Este o abilitate care nu poate fi grabita.

Terapia prin muzica ridica moralul?

Terapia prin muzica s-a dovedit a fi o abordare eficienta non-medicamentoasa pentru oameni de toate varstele care ajuta la reducerea sentimentelor de teama, anxietate, stres sau durere. Muzica poate fi un tranchilizant natural pentru spiritul uman.

Se crede ca Pitagora a fost fondatorul terapiei prin muzica, iar in timpul celui de-al doilea razboi mondial, voluntarii au ajutat cu ajutorul muzicii soldatii raniti. Rezultatele au fost atat de pozitive incat programele de terapie prin muzica au devenit acreditate.

In forma sa cea mai simpla, tot ce trebuie sa includa terapia prin muzica este un CD player sau un mp3 player. Apoi iti alegi muzica – de la muzica rock la stilul clasic – care se potriveste nevoilor, starii de spirit si gusturilor personale, si apesi play.

Comentarii

comentarii