Tratamente cu propolis pentru bolile sezonului rece

Propolisul contine mai mult de 300 de substante benefice sanatatii. Printre acestea, flavonoide, compusi aromatici, uleiuri esentiale, vitamine si oligoelemnte. Compozitia propolisului variaza, in functie de plantele pe care albinele le au in vecinatate. Albinele aduc cu ele polen si nectar pentru miere, dar si rasina de pe plopi, stejari, mesteceni, etc., din care vor face propolisul. In functie de regiunea in care este produs, propolisul poate avea o compozitie diferita, dar are intotdeauna acelasi rol, de a captusi interiorul stupului si de a-l aseptiza. Uite cum folosesti propolisul in tratamente pentru bolile sezonului rece.

Iata cum se prepara tinctura de propolis:

La 100 de grame de alcool de 80°-86°, se adauga 20 de grame de propolis intarit, tinut in frigider. Alcoolul amestecat cu propolis se introduce intr-un vas, se incalzeste la 30°C-40°C si se amesteca bine. Procedura se repeta intr-o saptamana de 6-7 ori, dupa care se lasa sa se aseze si se toarna lichidul curat.

In special in sezonul rece, apar inflamtiile gatului. Aceasta zona este sensibila la agresiunile microbiene (bacterii si virusi), dar si termice (aer conditionat). De asemenea, poti avea probleme cu gatul si daca iti fortezi vocea mai mult decat de obicei.

Propolisul calmeaza durerile de gat si infectiile ORL. Efectul sau este sporit, daca se administreaza in combinatie cu mierea.

Gratie proprietatilor sale anti-inflamatoare si anesteziante, propolisul diminueaza rapid durerile de gat. In plus, actiunea sa antibacteraina si antivirala ajuta la lupta contra invaziei microbiene si ajuta la scurtarea duratei infectiilor.

Daca durerea de gat nu este insotita de febra, nu trebuie sa mergi neaparat la medic. Poti sa folosesti propolis sub forma de comprimate, sirop sau picaturi. Nu este recomandat sa folosesti propolis brut, caci pot aparea arsuri la nivelul cavitatii bucale.

Propolisul este recomandat in caz de angina, faringita, laringita sau alte infectii ORL, care nu sunt insotite de febra. Daca durerile persista mai mult de doua zile sau apare febra, trebuie totusi sa mergi la medic.

Cura cu propolis pentru cresterea imunitatii

Daca vrei sa iti pregatesti organismul sa lupte cu frigul si virusii iernii, poti face o cura cu propolis. Aceasta poate dura intre trei saptamani si trei luni. Nu este recomandat sa iei propolis pe toata perioada anului.

In cazul in care vrei sa faci o cura de lunga durata cu propolis, cel mai bine este sa mergi la un medic apifitoterapeut, care iti va recomanda sub ce forma sa consumi propolisul si in ce cantitate.
curademiere.ro

Comentarii

comentarii