Tratamente naturale impotriva caderii parului

Căderea părului a devenit o problemă comună în rândul multor persoane. Cauzele acesteia sunt scalpul gras, mătreața, dezechilibrele hormonale, moștenirea genetică, neregulile în dietă și stresul.

Înainte de a trata căderea părului este necesar să găsești cauza acestei probleme, apoi să acționezi pentru a o trata, alături de aplicarea unuia dintre următoarele tratamente naturale:

Suc de ceapă

Deși este dovedit faptul că sucul de ceapă dă rezultate foarte bune în tratarea căderii părului, puțini oameni știu acest lucru. Acesta stimulează creșterea părului prin creșterea circulației sangvine la nivelul scalpului și prin curățarea și dezinfectarea acestuia.

Se pune în blender o ceapă mare, iar sucul obținut se separă de pulpă și se aplică pe scalp, pentru aproximativ 1 oră;

Pentru a neutraliza mirosul, se poate adăuga și apă de trandafiri.

Suc de coriandru

Coriandrul stimulează creșterea și combate căderea părului, oferindu-i toate substanțele nutritive necesare.

Se toacă frunze proaspete de coriandru, se pisează și se amestecă foarte bine cu apă, iar sucul obținut se filtrează și se aplică pe scalp, pentru aproximativ 1 oră.

Pastă de semințe de schinduf cu iaurt

Acest tratament este unul dintre cele mai bune pentru persoanele care au probleme ca mătreața sau căderea părului. Creșterea părului este asigurată de proteinele și acidul nicotinic (niacina) găsite în semințele de schinduf, în timp ce iaurtul hrănește părul și acționează precum un balsam pentru scalpul uscat. Persoanele care au scalpul gras trebuie să înlocuiască iaurtul cu apă sau suc de aloe vera.

Se pun semințele de schinduf în râșniță, iar pulberea obținută se amestecă împreună cu iaurtul și se aplică pe scalp și păr, indiferent de lungimea acestuia, pentru aproximativ 1 oră.

După 1 oră de la aplicare, se procedează astfel (indiferent de tratament):

Se spală scalpul cu un șampon pe bază de plante, care nu conține lauril sulfat de sodiu;
Rezultatele sunt vizibile în aproximativ 2-3 săptămâni, în funcție de gravitatea problemei și frecvența aplicării.

Sursa articol: fitness-nutritie.ro

Comentarii

comentarii