Trateaza colonul iritabil cu radacina de papadie

Seva stocata in radacinile de papadie este printre cele mai bune laxative din lu­me. Substantele amare pe care le con­tin stimuleaza peristaltismul intes­tinal, cu efect contra constipatiei atone, ce apare extrem de frec­vent la per­soanele sedentare.

Apoi, anumite zaharuri comple­xe, continute in aceasta seva, sti­muleaza prolife­rarea asa-numitelor bacterii priete­noase in colon, aju­tand la elimi­na­rea candidozelor digestive, pre­cum si a balonarii si crampelor ab­dominale. Nu in ul­ti­mul rand, radacina de papadie regula­ri­zea­za activitatea intesti­nu­lui gros, ajutand la eliminarea sin­dromului colonului iritabil.

Pentru a avea maximum de eficienta, se folo­ses­te zilnic o bautura de papadie, care se prepara astfel: se spala bine (cu periuta) de pamant o radacina proas­pata de papadie, care apoi se taie marunt si se pune intr-un mixer electric, impreuna cu un pahar de apa, potrivit formula-as.ro.

Se mixeaza radacina de papadie impreuna cu apa vre­me de doua minute, amestecul rezultat consuman­du-se pe stomacul gol, dimineata. Pentru a putea pas­tra continuitatea tratamentului, trebuie stiut ca rada­cinile de papadie proaspete se pot pastra la frigider, intr-o punga de plastic, pana la 10 zile.

“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului.Pentru un diagnostic corect, vă rugam să consultați un medic specialist.”

Iata cum sa tratezi problemele colonului si in special colonul iritabil cu radacina de papadie

Comentarii

comentarii