Administratie

Trei drumuri din județ vor fi refăcute de către Consiliul Județean

În urma unor hotărâri aprobate în ședința Consiliul Județean va înainta Ministerului Dezvoltării propuneri pentru obținerea de fonduri privind reabilitarea unor drumuri județene. Alocarea de fonduri sunt pentru două modernizări de drumuri și pentru o investiție într-un tronson de drum mai lung ce leagă mai multe sate. Drumurile pe care insituția județeană vrea să intevină sunt
Maciova-Ciuta-Obreja și DJ585 Valeapai- Duleu. Acestora li se adauga tronsonul de drum ce face legatura intre Caras si Timis, respectiv DJ680 A.

”Am ales aceste drumuri pentru că drumul DJ583 Valea Pai-Duleu, limită cu județul Timiș este o porțiune mai scurtă. Acolo, după cum știți într-o ședință anterioară, chiar în ședința ordinară am făcut modificări la proiectele de hotărâri, am predat doua drumuri din acea zonă către Compania Națională de Investiții pentru a obține finanțare. Rămăsese această porțiune de drum, fiind vorba despre niște drumuri județene care leagă județul Caraș-Severin de județul Timiș am propus acest drum pentru modernizare tocmai din acest motiv, că leagă județele și ne dorim ca aceste legături să fie modernizate”, a spus președintele Silviu Hurduzeu.

O altă propunere de alocare de fonduri prin PNDL este un tronson mai lung, stabilind o
legătură din drumul european Timișoara-Caransebeș cu drumul național care face legătura Caransebeș-Oțelu Roșu – autostradă, un drum care străbate Constantin Daicoviciu și satele Peștere, Maciova, Ciuta, Obreja scurtând drumul celor care vin din Oțelu Roșu și merg spre Timișoara sau Lugoj. ”E un drum cu o tradiție veche și a fost unul din drumurile pe care niciodata, sau, mă rog, de mult timp nu s-a intervenit și există această solicitare din partea cetățenilor din comuna Constantin Daicoviciu”, a mai spus președintele Consiliului Județean.
Tot la capitolul urgente, in vizorul CJ se mai afla si DJ 582, Reșița – Văliug.

Comentarii

comentarii