TREI KILOGRAME DE DROGURI DE RISC, DESCOPERITE VIDEO

La data de 25 februarie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- B.T. Caraș-Severin, au depistat în flagrant delict, în municipiul Reșița, 3 tineri, cu vârste cuprinse între 25 și 27 de ani, în timp ce ar fi oferit spre vânzare 2,5 de kilograme de cannabis.

În momentul depistării, în autoturismul folosit de cei trei bărbați a fost descoperit un pistol de tip airsoft.

În aceeași zi, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Caraș-Severin, la locații folosite de persoanele în cauză, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 0,5 kilograme de cannabis.

Din cercetări a rezultat faptul că drogurile de risc ar fi provenit din Spania și ar fi fost introduse în țară cu scopul de a fi distribuite în județul Caras-Severin, în special în municipiul Reșița.

În cursul zilei de ieri, cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

La data de 25.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, cu vârste cuprinse între 25 și 27 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au introdus în țară, de pe teritoriul Spaniei, droguri de risc, pe care le-au comercializat pe piața ilicită din județul Caras-Severin, în special pe raza municipiului Reșița.
La data de 25.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Caras-Severin și B.C.C.O. Timișoara au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor 3 inculpați, în timp ce aceștia încercau să comercializeze cantitatea de 2,5 kilograme de cannabis.
Ulterior activității de prindere în flagrant, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare pe raza județului Caraș-Severin, la locații folosite de inculpați, ocazie cu care a fost găsită și ridicată cantitatea de 0,5 kilograme cannabis.
În cursul zilei de astăzi, doi dintre inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Caraș-Severin cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de unul dintre inculpați a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumţia de nevinovăție.

Comentarii

comentarii