Trei saloane de spital au fost adoptate şi renovate de voluntari la Reşita VIDEO

Trei saloane de spital au fost adoptate şi renovate de voluntari la Reşita. Aceasta la inițiativa reşiţencei Lili Gherle. Mai mulţi cetăţeni, dar şi instituţii din Reşita şi judet, vor renova trei saloane la cardiologie. Mai exact, cu bani şi donaţii în materiale, Lili şi echipa să vor repara, zugravi şi dota cele trei saloane care sunt învechite şi degradate.

Acţiunea a început azi în forţă, când peste 40 de oameni s-au adunat la Spitalul Staționar doi din Reşita. Au venit să dea o mână de ajutor jandarmi, voluntari ai Crucii Roşii, tineri de la Liga Studenţilor. Au venit și cetăţeni din judeţ care au aflat de acţiune de pe fb. Preotul din satul Gârliște a venit împreună cu mai mulți enoriași ai parohiei.

Lili Gherle, cea care în urmă cu 8 ani a demarat Campania Umanitară ,,Un strop de sânge pentru un copil”. Prina ceasta acţiune, mii de oameni din toată ţara au donat sânge. Acum ea s-a inspirat din acţiunea lui Silviu Gulei din Turnu Severin. La rândul său, acesta a renovat doua saloane în oraşul său la Secţia de Neurologie.

După modelul acestuia, Gherle a iniţiat o acţiune la Reşita. În urmă cu 3 săptămâni, medici şi bikeri din Germania, au adus cu titlu de donație la Reşita, mobilier şi aparatură electrică la Spitalul Judeţean de Urgenţă. O parte din aceste lucruri vor fi folosite în acţiunea reşiţenilor.

Trei saloane de spital au fost adoptate şi renovate de voluntari la Reşita. Toți participanții se declară entuziasmaţi de această acţiune şi spun că li se pare un lucru normal ca membrii comunităţii să participe activ la rezolvarea unor probleme ale oraşului. Spitalul are peste 50 de ani vechime și nu a fost renovat niciodată în totalitate. Lucrările vor după până duminică şi renovarea a început de a zero – s-a pornit de la linoleumul de pe jos şi se va termina cu plafoniera din tavan.

Următoarea acțiune va avea loc în toamnă, iar obiectivul țintit este renovarea întregii secții de neurologie din aceeași clădire veche de jumătate de secol.

Comentarii

comentarii