@Breaking newsUtilitare

Trei tipuri esențiale de pantaloni scurți pentru bărbați și avantajele lor

Puțini sunt cei care își găsesc motivația să alerge în cele mai fierbinți zile de vară, trebuie doar să se uite la termometru înainte de a pune piciorul în afara casei pentru ca dorința de a face mișcare să dispară.

Dar, într-adevăr, temperaturile ridicate nu trebuie să fie o problemă, trebuie doar să te pregătești, să eviți orele de vârf și să-ți iei îmbrăcămintea potrivită pentru alergare. De aceea, ai nevoie de pantaloni scurți de alergare potriviți, o opțiune alternativă la pantalonii lungi care cu siguranță te va menține foarte rece pe tot parcursul antrenamentului.

Tipuri de pantaloni scurți de alergare

În general, este posibil să găsești acest tip de pantaloni în diferite tipuri, care se diferențiază prin ceea ce îți pot oferi la antrenament. Vorbim despre trei tipuri principale: pantaloni scurți de compresie, cei cu deschideri pe laterale și cei cu design sau croi în formă de V.

De asemenea, este posibil să găsești pantaloni scurți pentru alte discipline, așa cum este și cu îmbrăcămintea de trail running, totul va depinde de tipul de sport sau activitate pe care o practici.

Pantaloni scurți de compresie

Multe modele de pantaloni scurți de alergare încorporează un strat interior din materiale elastice, care se mulează pe corp și reușesc să comprime mușchii, oferind un sprijin mai mare atunci când se practică antrenamente mai intense.

Pe de altă parte, este un tip de pantaloni care reușește să combată frecarea, ceea ce poate duce la apariția leziunilor cutanate.

Lungimea acestor pantaloni poate varia între modelul de pantaloni scurți bărbați și modelul pentru femei, însă este întotdeauna recomandat să acopere măcar zona coapselor, oferind flexibilitate și libertate de mișcare.

Pantaloni tăiați în V

În mod similar, este posibil să găsești pantaloni scurți care au o tăietură în V între picioare, acest tip de design fiind ideal pentru îmbunătățirea flexibilității, permițând picioarelor să se miște liber și în toate direcțiile.

Spre deosebire de modelele de compresie, pantalonii cu tăieturi în V sunt mult mai largi decât pantalonii de compresie, fiind în același timp mai scurți decât pantalonii de compresie.

Pantaloni cu fante laterale

De multe ori acest model de pantaloni poate fi confundat cu cei care au croiala in V, dar sunt destul de diferiți. Aceștia au tăieturi pe laterale, cu deschideri care permit aerului să treacă prin picioare, ceea ce este mult mai confortabil în zilele caniculare.

Dintre toate opțiunile, pantalonii cu fante pe laterale sunt cei oferă cea mai mare libertate de mișcare, deoarece nu limitează picioarele și sunt concepuți pentru toate tipurile de antrenament.

Cum pot ajuta pantalonii scurți la alergare?

Acest tip de pantaloni are o serie de avantaje care te pot ajuta atunci cand alergi, motiv pentru care devin din ce în ce mai populari în rândul alergătorilor.

Mai puțină oboseală în mușchi

Pantalonii scurți de alergare sunt ideali pentru distanțe mai lungi datorită confortului lor. În funcție de antrenamentul pe care îl faci, poți opta pentru pantaloni din țesătură moale care au colanți de compresie în interior. Acest lucru poate ajuta la reducerea impactului asupra picioarelor astfel încât să nu simți oboseală sau rigiditate după ce ai plecat la alergat.

Performanță de alergare crescută

Un alt beneficiu al acestui tip de pantaloni este că te va ajuta să îți crești performanța la antrenament, fiind capabil să alergi cu mai puțină greutate și să obții alergări mai fine pentru picioare, ceea ce se traduce printr-o performanță mai bună prin atingerea unor viteze mai mari, ceea ce este potrivit pentru începători sau sportivi profesioniști.

Mai multă oxigenare în mușchi

O cerință importantă la antrenament este intrarea oxigenului în corpul nostru. Acest tip de pantaloni avantajează fluxul sanguin și facilitează oxigenarea mușchilor, acest lucru ajută ca performanța ta sportivă să fie mai bună și poți realiza antrenamente mai complete.

Acest tip de pantaloni nu se pretează doar pe distanțe mari datorită designului său care reduce oboseala, dar și în antrenamentele intense îți vor oferi confortul necesar astfel încât să te poți mișca, sări și alerga.

Avantajul cheie: confort sporit la alergare

Dacă un lucru este clar cu privire la pantaloni scurți este că sunt excelenți pentru a-ți oferi îmbrăcăminte confortabilă pentru alergare.

Pe de altă parte, datorită materialelor lor sintetice de fabricație sau amestecate cu fibre de bumbac, ele realizează o senzație plăcută pe piele, evitând acele frecări enervante pe care, mai ales, le putem experimenta între coapse datorită frecării constante.

Modelele care au dresuri de compresie se potrivesc foarte bine corpului în stratul lor interior, permițându-ți să te miști liber atunci când adaugi genuflexiuni, întinderi sau flotări la antrenamentele de alergare.

Îmbunătățește recuperarea musculară

După un antrenament riguros sau mai puternic, este normal ca picioarele noastre să se simtă mult mai obosite, ai putea chiar să simți chiar rigiditate.

Dacă începi să alergi cu mult mai multă intensitate, este convenabil să alegi pantaloni scurți care au compresie, acest lucru poate ajuta ca procesul de recuperare dintre antrenamente să fie mult mai plăcut, evitând durerea și pregătindu-te să pleci din nou la alergat.

Comentarii

comentarii