TUTUNUL DĂUNEAZĂ GRAV LIBERTĂȚII – AMPLE OPERAȚIUNI PENTRU COMBATEREA CONTRABANDEI CU ȚIGARETE VIDEO

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, au identificat, în trafic, un autovehicul în interiorul căruia au fost descoperite 900 de cartușe de țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă. 2 persoane, bănuite de trafic de țigarete, au fost reținute. Din cercetări a reieșit că cele 2 persoane ar fi membre ale unor grupări infracționale organizate, specializate în traficul cu țigarete, grupări care, începând din 2020, ar fi acționat în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Mehedinți și Dolj.

Pentru destructurarea grupărilor infracționale, în cursul anilor 2020-2021, polițiștii și procurorii au pus în executare 37 de percheziții domiciliare, fiind realizate 8 acțiuni de prindere, în flagrant delict, în urma cărora 37 de persoane au fost conduse la cercetări, 21 dintre acestea fiind reținute, arestate preventiv sau puse sub control judiciar.

De asemenea, în cursul lunii septembrie 2021, alte 5 persoane au fost depistate, în flagrant delict, în timp ce transportau peste 843.500 de țigarete nefiscalizate.

Până în prezent, în cadrul operațiunilor desfășurate, au fost confiscate peste 2.000.000 de țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă, estimate la peste 1.400.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigarete.

Activitățile au beneficiat de suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul Biroului de Analiză a Informațiilor din cadrul I.P.J. Caraș-Severin.

La acțiuni au participat polițiști ai brigăzilor și serviciilor de combatere a criminalității organizate Timișoara, Craiova, Mehedinți și Arad, ai inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin și Timiș, jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi județene Caraș-Severin, Dolj și Mehedinți și ai Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara, angajați ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția Regională Vamală Timișoara și Biroul Vamal de Interior Caraș-Severin.

Comentarii

comentarii