UCIGASUL PE CARE IL PLATESTI

Un articol de Marian Dumitru.

In fiecare zi, in Romania, fumatul ucide cam 70 de oameni. Adica vreo 25.000 pe an.

Cam cat orasul Oltenita. E foarte mult. De asta nu mai exista reclame la televizor la tigari, de asta pe pachetele de tigari scrie ca „fumatul ucide”, iar pe fundal e o poza macabra. De asta se dau legi care interzic fumatul in anumite spatii.

Pentru ca lumea moare pe capete din cauza asta.

Cifrele sunt infricosatoare, daca te gandesti ca tigarile omoara de aproape 12 ori mai multi oameni decat accidentele auto.

Un roman moare la fiecare 4 ore, intr-un accident auto. Mult.

De asta sunt indicatoare pe marginea drumului sa o lasi mai moale, de asta am luat amenda ieri pentru ca nu aveam centura pusa. De asta se fac diverse campanii in scoli despre cum se traverseaza strada.

Pentru ca mii de romani mor din cauza asta, anual.

Pare ca statul roman incearca sa ne protejeze… Ceea ce e bine.

Si totusi, in Romania, exista un ucigas care face mai multe victime decat fumatul si accidentele auto, la un loc! E un super ucigas! Si in acest caz, statul nu mai face nimic sa ne protejeze.

Pentru ca tocmai el, statul, e cel care ucide! Un studiu publicat recent ne spune ca suntem pe primul loc in Europa la numarul de decese in spitale, decese care ar fi putut fi evitate. 27 000 de morti pe an!

Un roman este ucis la fiecare 20 de minute intr-un spital din Romania! Nu de batranete si nici de suparare, ci din vina statului. Ucisi cu nepasare.

Ironic e faptul ca mortii au platit ani de zile, o gramada de bani, ca sa aiba asigurare de sanatate. Ca sa fie siguri. Siguri ca nu vor mai iesi vii din spital…

Probabil ca de cand ai inceput sa citesti articolul asta, a mai aparut unul care se zbate intre viata si moarte…

A intrat in spital, acum cateva zile, poate chiar azi dimineata, pentru o operatie, pentru un tratament, pentru un control. Probabil a venit insotit de cei dragi. A venit cu o sacosa, cu pijamale, periuta si sapun. Un om cu planuri, sperante, dorinte. Un om care mai are ceva de facut acasa.

Nu i-a spus nimeni ca azi moare.

Acum.

Sa-i fie tarana usoara…

Peste 20 de minute o sa fie altul.

Sursa: Citeste tot articolul original aici: http://www.mariandumitru.ro/2016/05/26/ucigasul-pe-care-il-platesti/#respond

Comentarii

comentarii