UEM: Evocarea patrimoniului cultural industrial din Banatul Montan

Evocarea patrimoniului cultural industrial din Banatul Montan. Rețeaua de lacuri de acumulare și amenajări hidrotehnice din zona Reșiței. Comisia Europeană a desemnat anul 2018 ca „Anul European al Patrimoniului Cultural”. Patrimoniul cultural îmbracă numeroase forme, un accent tot mai semnificativ fiind pus pe patrimoniul cultural industrial. În această categorie distinctă, tematica lunii martie este dedicată energiei: Energie, putere și energia primară – de la mori până la energia nucleară.

Astfel, rețeaua de lacuri de acumulare și amenajările hidrotehnice ale râului Bârzava în Reșița și amonte reprezintă un astfel de patrimoniu cultural industrial, bine întreținut și exploatat din punctul de vedere al producției de energie electrică, dar poate încă prea puțin cunoscut și pus în valoare din perspectiva unui bun de patrimoniu industrial.

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița își propune să organizeze joi, 22 martie 2018, ora 13.00, în sala multimedia „Constantin Gruescu” împreună cu Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Caraș-Severin și TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ în România, o întâlnire menită să evoce acest simbol al patrimoniului cultural industrial al Banatului Montan.

Biroul de presă al UEMR

Comentarii

comentarii