@Ultimele NoutatiPolitie

Un an închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Un an închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Polițiști de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la aceeași dată, de Judecătoria Caransebeș, pe numele unui bărbat de 26 de ani din Obreja, condamnat la 1 an închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, la data 07.01.2019, bărbatul în cauză a fost depistat de polițiști, pe raza comunei Obreja, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența alcoolului, la testarea cu aparatul etilotest a tânărului, rezultând o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea determinării concentrației alcoolemiei în organism, iar polițiștii au continuat cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

La finalizarea cercetărilor, a fost întocmit rechizitoriul și trimis cu propunere la instanța competentă, pe baza probatoriului administrat aceasta dispunând condamnarea persoanei în cauză.

Un an închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. În cursul zilei de ieri, polițiștii l-au identificat și condus pe tânăr la Penitenciarul Timișoara, unde l-au depus în vederea executării pedepsei închisorii.

Reamintim faptul că normele penale prevăd și sancționează cu închisoare de la unu la cinci ani sau amendă, fapta unei persoane de a conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, având la momentul prelevării mostrelor biologice o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.  

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au depistat de la începutul acestui an și până în prezent, 59 de persoane care au condus vehicule pe drumurile publice aflându-se sub influența alcoolului, având în aerul expirat valori de peste 0,40 mg/l alcool pur.

Un an închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. În toate situațiile au fost întocmite dosare penale, fiind continuate cercetările.

Comentarii

comentarii