UN COPAC PLANTAT ÎNSEAMNĂ AER CURAT – GESTUL MEU CONTEAZĂ! VIDEO

Joi, 1 aprilie 2021, elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială Nr.7 Reșița, coordonați de prof. Cristina Ardeleanu, au participat la  activitatea GESTUL MEU CONTEAZĂ!, din cadrul proiectului educațional PRIETENII NATURII, implementat la instituția menționată, în anul școlar 2020-2021. Activitatea a fost organizată de Ocolul Silvic Bocșa Română, prin implicarea inginerului silvic Sorin Bunda, a șefului de ocol, Elena Meteleaucă, precum și a altor reprezentanți ai instituției amintite.

LUNA PĂDURII este un eveniment pe care îl marcăm în fiecare an. Mai mult decât atât, ne bucurăm de colaborarea unui prieten al pădurii și al copiilor, inginerul silvic Sorin Bunda, care a fost alături de elevii mei în ultimii ani, conștientizându-i în privința importanței implicării fiecăruia, indiferent de vârstă, în activități de protejare și conservare a mediului înconjurător. M-aș bucura ca toate activitățile derulate în ciclul primar să se concretizeze într-un comportament corect în viitor. Menționez că la Școala 7 educația ecologică este o prioritate, dovadă fiind și implicarea în activitățile dedicate pădurii, în perioada 15 martie – 15 aprilie. În această perioadă au plantat și elevii clasei a III-a B, coordonați de prof. Ana-Maria Vasilescu, îndrumați fiind tot de reprezentanții Ocolului Silvic Bocșa Română. (prof. Cristina Ardeleanu)

 Activitatea a demarat cu un bun venit al gazdelor, după care a urmat o introducere în ”arta plantării”, o reamintire a ceea ce înseamnă plantarea și importanța ei. Îndrumați de inginerul Sorin Bunda și ajutați de angajații Ocolului Silvic Bocșa Română, elevii au plantat puieți de frasin și cer, amintindu-și de aceste specii despre care au aflat în anii trecuți, în același context.

După ce au plantat, elevii au participat la o lecție interactivă, în care au aflat de ce este important lemnul și la ce se folosește, precum și drumul lui, din pepinieră până în pădure. A urmat o vizită în pepinieră, unde au văzut exact cum sămânța parcurge diferite etape pentru a ajunge, în final, arbore.

În concluzie, elevii au primit de la ing. Sorin Bunda o lecție despre pădure, despre implicare și despre viitor.

Activitatea de azi a fost interesantă pentru că am confirmat că suntem prieteni cu natura și am plantat mulți pomi. Nu a fost prima oară când am făcut acest lucru și îmi doresc să plantăm cât mai mult și în alte locuri. Desigur, ne-am bucurat și de aperitive tradiționale delicioase, a declarat Bogdan Mitruș, elev în clasa a IV-a A.

Activitatea de astăzi ne-a reamintit că pădurea este o bogăție de care trebuie să avem grijă, pentru binele nostru și al planetei, spune Elena Franț, elevă în clasa a IV-a A.

Pădurile joacă un rol foarte important în viața oamenilor și în viața animalelor, de aceea noi, elevii clasei a IV-a A ai Școlii Gimnaziale Nr.7 Reșița, am contribuit la ajutarea mediului înconjurător prin plantarea copacilor. Împreună cu doamna învățătoare Cristina Ardeleanu și cu  reprezentanții Ocolului Silvic Bocșa Română, am plantat două specii de copaci: cer și frasin. Astfel de acțiuni sunt binevenite, deoarece ne învață despre importanța protejării mediului înconjurător pentru generațiile viitoare ale Terrei. Un copac plantat înseamnă aer curat!, a spus Ștefania Sabo, din clasa a IV-a A.

Activitatea s-a încheiat cu o întâlnire surpriză cu doamnele de la Clubul Lions Onix Reșița, medicul Felicia Quint fiind un alt apropiat al elevilor de la Școala 7 Reșița.

Comentarii

comentarii

One thought on “UN COPAC PLANTAT ÎNSEAMNĂ AER CURAT – GESTUL MEU CONTEAZĂ! VIDEO

Comments are closed.