UN PARLAMENTAR SE SARUTA (ALTII PUPAT DOAR PIATA INDEPENDENTEI nn)

Remus Cernea s-a sarutat cu iubita lui in fata camerelor de filmat.
Apoi a inceput sa ploua cu comentarii. De la mistocareli si glumite, pana la jigniri.
Iata ce cred eu despre pupaceala lui Remus Cernea:
– politicienii sunt, de cele mai multe ori, vazuti facand cu totul alte lucruri. Ii putem vedea mintind cu nerusinare, in Parlament, in ministere, sau la emisiuni tv.

-ii mai putem vedea aruncand cu noroi unii in altii, dupa ce s-au pupat ca fratii. Dupa episodul cu noroi, iar se pupa ca fratii.

-pe politicieni ii mai vedem uitandu-si promisiunile. „Am zis ca demisionez, dar nu voi demisiona”, „Am zis ca voi face, dar nu am facut”, „Am zis ca va dau, dar v-am luat” etc.

-ii mai putem vedea mancand rahat. Adica chestia aia pe care o fac atunci cand vorbesc fara sa transmita nimic. Vorbe goale. Limba de lemn. Rahat.

-pe politicieni ii mai vedem in trafic. Adica noi stam in trafic si ei trec, insotiti de coloana oficiala. Ei se grabesc. Au treaba. Noi nu.

-pe politicieni ii mai vedem cum se milogesc de colegii lor sa nu aprobe urmarirea penala. Si tot pe politicieni ii mai vedem atunci cand apara un hot, un corupt, un spagar, un mincinos. Pentru ca e prietenul lor si „prietenul la nevoie se cunoaste”.

-pe politicieni ii mai vedem cu nasul pe sus, aroganti si obraznici. Sunt dumnezei pe pamant.

-pe politicieni ii vedem cum se imbogatesc inexplicabil. Apoi primesc pensie uriasa pentru ca au muncit in Parlament, la propria imbogatire.

-pe politicieni ii vedem cum obtin titlul de doctor, desi habar nu au sa vorbeasca. La semnat, unii ar prefera sa foloseasca degetul inmuiat in tus.

-pe politicieni nu prea ii vedem cum fura, pentru ca orice hot stie ca trebuie sa te ascunzi cand furi. Cand, totusi, sunt prinsi cu mata in sac, zbiara ca e vorba de „linsaj media”.

-pe politicieni ii vedem intrand la inchisoare. Tot pe ei ii vedem iesind rapid de acolo, dupa ce au scris multe carti. La iesire, toti poarta barba. Sunt niste biete victime…

Pe scurt, pe politicieni ii vedem facand chestii nasoale. Si ne-am obisnuit cu asta. Cand zici „politician”, te gandesti automat la un hot, mincinos, incult, arogant si agresiv.

Remus Cernea s-a pupat cu prietena lui.

Nu ti-a bagat mana in buzunar in timpul ala, ca sa iti fure economiile, nu a taiat niste paduri, nu a scris o carte in inchisoare. El s-a pupat cu prietena lui.

Momentul a fost putin jenant. Insa nu pentru Remus Cernea si prietena lui, ci pentru cei care au privit. Si a fost jenant tocmai pentru ca a fost autentic, neprefacut, pentru ca celor doi le-a placut.

Remus Cernea e un inocent.

Tocmai de asta sare in evidenta. Pentru ca e un inocent intr-o turma de jigodii. Un „om bun”, intr-o adunatura de parsivi.

Imi pun si eu o intrebare:

Cum ar fi sa fie invers, o singura jigodie intr-o turma de inocenti.

Un singur parsiv, intr-o adunatura de oameni buni…

Un articol de Marian Dumitru. Citeste si alte materiale la fel de interesante, cu un singur clik AICI:
http://www.mariandumitru.ro/2016/02/29/un-parlamentar-se-saruta/

Comentarii

comentarii