Un proaspat consilier judeţean îşi donează indemnizaţia Spitalului Bozovici VIDEO

Înfiinţat după ce întreaga Vale a Almăjului a rămas fără spital, în urma reorganizării sistemului sanitar din aprilie 2011, Centrul Multifuncţional de Sănătate din Bozovici, se confruntă cu probleme financiare. În prezent, cele mai multe consilii locale din Valea Almăjului, nu îşi mai plătesc cotizaţia lunară pe care şi-au asumat-o la înfiinţarea centrului multifuncţional. Aceasta este singură unitate spitalicească pe o rază de aproape 100 de km. Practic, acesta deserveşte toată depresiunea Almăjului de la Iablaniţa si până la Anina. Cel mai apropiat spital este la 100 de km, fie că vorbim de cel din Caransebeş cu acces pe E70, sau de cel din Reşita, cu trecere peste Munţii Aninei.

 

 

Centrul multifuncţional de la Bozovici a fost înfiinţat printr-o colaborare intre Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita şi o asociaţie formată din consiliile locale din zonă care s-au angajat să susţină financiar funcţionarea centrului. În prezent, unele dintre primarii se pare că nu mai sunt interesate şi nu şi-au mai achitat obligaţiile pe care şi le-au asumat, ceea ce a dus la imposibilitatea platii unor cheltuieli administrative şi a platii personalului auxiliar.

Luisiana Stoicu a devenit consilier județean. Aceasta a fost validată în funcția de ales al Banatului de Munte, după ce fostul consilier Marius Damian, a renunțat la funcție. El a câștigat funcția de administrator public al județului. Cea de-a parta reprezentantă a sexului frumos din Consiliului Județean Caras Severin, spune că își va dona indemnizația de ales, Spitalului – centru multifuncţional din Bozovici.

Ședința Consiliului Județean Caraș-Severin a început prin completarea componenței forului deliberativ. Unul dintre locuri a rămas vacant ca urmare a faptului că Marius Damian, conilier din partea social-democraților, a devenit administrator public al județului. În locul său a venit urmatorul de pe lista – Luisiana Stoicu. Dânsa spune ca prioritățile ei sunt drumurile și sistemul de sănătate.

De altfel aceasta a declarat că își va dona indemnizația de ales județean Spitalului din Bozovici, având în vedere faptul că spitalul întâmpină greutăți în efectuarea unor plăți.

Comentarii

comentarii