Un reşiţean, campion european! Flavius Rusalin l-a rupt în bătaie pe italianul Schiavina

Gala „Fighters League” de la Reşiţa i-a atras ca un magnet pe iubitorii sportului din municipiul de pe Bârzava. Cu mic, cu mare, reşiţenii au umplut până la refuz Polivalenta, pentru a-i vedea pe gladiatorii din ring, şi, desigur, pentru a aplauda o victorie a favoritului local în main-eventul galei: lupta pentru centura europeană la +100 de kg, meci în care reşiţeanul Flavius Rusalin l-a avut ca adversar pe fiorosul Giorgio Schiavina, un italian cu un fizic impresionant.

Cei peste 2000 de suporteri prezenţi în tribună şi pe locurile amenajate în jurul ringului i-au ţinut pumnii lui Rusalin, iar acesta nu i-a dezamăgit: întâlnirea pentru titlu fusese programată pe durata a cinci reprize, dar fostul boxer de performanţă reprofilat pe kickboxing şi-a făcut KO adversarul chiar în prima repriză, loviturile năucitoare ale reşiţeanului trimiţându-l în lumea viselor pe impunătorul sportiv italian. Publicul local a explodat pur şi simplu la asaltul decisiv al lui Flavius Rusalin, care a fost mai ocupat după meci decât în ring – pentru că toată lumea a vrut să aibă ca amintire măcar o fotografie cu noul erou local.

„L-am ghicit. Am fost mai pregătit, am avut mai mare încredere în mine decât el. El nu prea a avut încredere, l-am simțit încă de la cântar. M-am simțit bine, l-am nimerit. A fost doar mare, nu înseamnă că ce e mare, e și tare! Deocamdată vreau să mă bucur de această victorie, mai încolo trebuie să mai discut cu oamenii de lângă mine, dacă vor să mergem mai sus, trebuie mai multă seriozitate. Nu vreau să mă îmbăt cu apă rece și să vorbesc deja despre titlul mondial, mai este mult de muncă. Publicul reșițean a fost minunat. Sunt mândru că sunt reșițean. Le mulțumesc pe această cale”, a spus la final proaspătul campion european.

„A fost un eveniment reușit, nu ne așteptam la un public așa numeros. Suntem fericiți, deoarece sportivul nostru Rusalin Flavius a câștigat titlul european și acum putem să gândim mai departe și să aducem un titlu mondial la Reșița. Mulțumesc celor care m-au ajutat, Primăriei și Consiliului Local, domnului primar și Consiliului Județean că ne-a pus la dispoziție această locație. Așteptările au fost mari. Kickboxerul nostru s-a pregătit intens. Pregătim acest meci de câțiva ani, nu doar de anul acesta. Acum am avut această şansă şi am fructificat-o. Evenimentul nostru a fost unul internațional și s-a văzut în câteva țări europene”, a declarat Doru Coşei, promotorul galei.

La rândul său, viceprimarul Adrian Dacica s-a arătat încântat de interesul publicului care a venit în număr atât de mare la sală. „Mă bucur că în această seară foarte mulți iubitori ai sportului au venit la Sala Polivalentă pentru a susține sportivii. Sala a fost plină, înseamnă că Reșița iubește sportul și sunt convins că vom organiza și alte competiții de nivel național și internațional și vor fi la fel de mulți spectatori alături de sportivii noștri”, a declarat Adrian Dacica. Din păcate, ceilalţi doi reşiţeni prezenţi în cadrul galei n-au avut acelaşi succes: Beniamin Radu a fost învins de Cătălin Pantea, în limitele categoriei 63 de kg.

În singura luptă a fetelor, un meci pentru centura „Fight for Pride”, Camelia Bîrsan din Reșița a fost învinsă de Maria Nedelcu, din Deva. La categoria 80 de kg, Eduard Gafencu s-a impus la puncte în fața lui Paul Crețiu. La 71 de kg, Tiziano Campus a câştigat tot la puncte în faţa rădăuţeanului Rayco Leviţchi, iar meciul de la 70 de kg dintre Ivan Delvecchio şi timişoreanul Haris Ferizovic s-a încheiat la egalitate. În limitele categoriei 65 de kg, Adrian Maxim l-a învins clar pe italianul Samuele de Mais. Gala „Fighters League WKA” s-a încheiat cu un superfight la 86 de kg, cunoscutul luptător român Sebastian Ciobanu reuşind să se impună în faţa italianului Ricardo Masso.

 

Sursa: http://www.banatfm.ro/un-resitean-campion-european-flavius-rusalin-l-a-rupt-in-bataie-pe-italianul-schiavina/

Comentarii

comentarii