Un tânăr cu o dizabilitate gravă este un exemplu pentru toată Clisura Dunării – Zebby este un luptător și mai ales, un învingător VIDEO

Zebbi este un tânăr de 27 de ani din satul Socol de pe malul Dunării. În urmă cu 5 ani, lucra ca şofer pe microbuz, făcea transporturi persoane în Germania şi în Ungaria,  a avut un accident. În urma acestuia, a rămas paralizat de la brâu în jos. Dupa 3 ani de stat efectiv la pat, a făcut recuperări şi acum, viaţa lui este legată şi se desfăşoară într-un scaun cu rotile.  Cu toate acestea, tânărul are o tărie de caracter extraordinară şi o voinţă de fier. El nu se vaită, el caută soluţii. Conduce maşina, face lăcătuşerie şi zidărie  şi în plus, face agricultură. Are cea mai mare plantaţie de nuci din Clisura Dunării pe care o îngrijeşte singur. 

Şi-a adaptat o mică mașină de teren în așa fel încât să nu fie nevoie şi de picioare. Toate comenzile sunt manuale. Aproape zilnic, Zebby se urcă în maşina lui de teren şi merge în plantaţia de nuci fiindcă mereu este câte ceva de făcut.

Dacă nu sunt lucrări agricole precum săpatul sau tăiatul, Zebby își protejează pomii cu plasă fiindcă vin animalele sălbatice care rod scoarţa nucilor. În primul an deviate, el a tăiat și a tuns singur coroana nucilor. Și-a adaptat o forfecă cu coadă lungă și din mașină, a dat formă coroanei nucilor.

Tot singur și-a amenajat și atelierul de lăcătușerie unde își repară uneltele agricole și ce mai este prin gospodărie de reparat. Vecinii vin la el cu fel de fel de obiecte pe care Zebby le repară.

Acum își adaptează un tractor pentru a putea ara singur deoarece al are şi câteva hectare de teren agricol. Aproape tot ce este de făcut în gospodărie, Zebby face singur sau ajutat de familie. Atunci când are o problemă deosebită, el nu se sfiește să ceară sprijinul prietenilor care sar imediat să-l ajute.

Mama nu mai are, iar tatăl său se ocupă cu oieritul. Familia are peste 200 de oi pe care tatăl lui le păzește singur după ce bunicul său a murit în această primăvară.

Zebby are şi o prietenă care s-a mutat cu el şi cu care se va căsători la toamnă. 

Viata merge înainte şi este un exemplu pentru toţi din zonă, chiar şi pentru cei sănătoşi. Exemplul său în viață a fost bunicul său pe care Zebby la iubit foarte mult și de la care a învățat să lupte, să nu cedeze și mai ales, să caute soluții la orice problemă

Toți vecinii și sătenii au numai cuvinte de laudă și de admirație la adresa lui. Cei de vârsta lui spun că Zebby se pricepe la toate și că are o tărie de caracter ieșită din comun și că este un exemplu pentru orcine. Mai ales pentru cei sănătoși și care nu prea au poftă de muncă

Acum, în afara grijii livezii și a recoltării păioaselor, Zebby mai are încă o grijă deosebită: se pregătește de nunta pe care o va avea în toamnă cu prietena sa. Locuiesc de ceva timp împreună, se cunosc foarte bine și așa cum cere viața, la toamnă va avea loc nunta. Nuntă cu prăjituri cu nucă obținute din prima sa recoltă din cea mai mare livadă de nuci din Clisura Dunării.

Comentarii

comentarii