Unde mai merg reșițenii în vacanța de iarnă si unde petrec revelionul

Nici nu a venit bine iarna că lumea își face planuri de vacanță. Deși suntem la mijlocul lunii noiembrie reșițenii se gândesc la vacanța de iarnă, la zapadă și distracții pe pârtie. Agențiile de turism din Reșița spun că au crescut anul acesta cererile pentru concedii la sky în Austria, Bulgaria, dar tot mai mulți se îndreaptă și spre pârtiile din Slovenia și Slovacia unde sunt și prețuri mai bune.
cabana-barcaciu-41
Cei din turism au remarcat anul acesta chiar o creștere a cererilor pentru pârtiile din Europa, în general familii cu copii care aleg servicii cu demi-pensiune la un buget maxim de 700 – 800 de euro de familie.

Pentru cei mai cu dare de mână și care vor să fugă de frigul din țară spre destinații exotice în această perioadă se aleg excursii pe plajele din Tenerife sau Republica Dominicană. Mai puține cereri însă pentru Revelion în strinătate deoarece în Europa petrecerile sunt până la ora 12, maxim ora 1 noaptea, iar cum românii sunt obișnuiți să petreacă până dimineața, preferă să celebreze trecerea dintre ani mai degrabă în țară.

În altă ordine de idei, pensiunile si hotelurile din județ, cele din afara localitatilor, sunt aproape pline. Ba mai mult, în acest an – ca niciodată, pensiunile din Clisura Dunarii au fost luate cu asalt. Unele rezervari au fost făcute din vară. Cristian, administratorul pensiunii ,,Casa Madona” din Dubova spune că ,,la noi, rezervările au fost făcute din iunie și iulie. Asta în conditia în care nu oferim decât cazarea. Oamenii își aduc de toate de acasă, mai cumpără din sat sau de la Orșova dacă au nevoie și totul se prepară aici, la fața locului. Cu greu mai găsești o cameră pentru perioada sărbătorilor fiindcă foarte mulți au minivacanțe în această perioadă si stau la noi si de Craciun si de Anul Nou.

La fel stau lucrurile si la Garana sau Brebu Nou. Locurile de cazare au fost rezervate cu câteva luni în urmă, dar pe ici – pe colo, se mai găsește câte o cameră liberă. În ceea ce privește Semenicul – probabil că lucrurile se vor repeta ca anul trecut când Hotelul Dusan a fost închis toata iarna. Dacă va fi zăpadă, probabil că în zilele următoare se vor mai deschide 3- 4 cabane care se vor alătura veteranilor de la Cabana Andra – cei care au tinut aprinsă toată vara o scânteie de viață turistică pe Semenicul în ruine. În zilele următoare ne vom interesa de locurile în care se organizează revelionul sau vacanțe de Crăciun și tarife.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments