Actualitate

Unii taie padurile, dar altii le iubesc si replanteaza goruni la Bocsa VIDEO

Clubul Rotary Reşiţa a organizat o nouă acţiune de plantare de goruni, pe raza Ocolului Silvic Bocşa Montană, în încercarea de a mobiliza şi alte persoane pentru a le urma exemplul.

„Suntem pe raza Ocolului Silvic Bocşa Montană, în Unitatea de producţie 6 – Vasiova, unde împreună cu Clubul Rotary Reşiţa am organizat o acţiune de plantare de arbori, practic, o continuare a acţiunii din primăvară, când am plantat 200 de puieţi de gorun. În această unitate a fost executată o tăiere de substituire a unui arboret derivat, format numai din carpen şi din cer şi urmând a fi înlocuit de gorun şi paltin de munte”, a declarat şeful Ocolului Silvic Bocşa Montană, Sorin Bunda.

Deşi acţiunea este una destul de solicitantă, participanţii s-au arătat încântaţi şi spun că vor continua să planteze arbori, pentru a ajuta natura să se regenereze, pentru a îmbunătăţi calitatea aerului şi pentru a lăsa generaţiilor următoare un mediu sănătos.

În această toamnă, Ocolul Silvic Bocşa Montană are programate, în total, şase hectare de împădurit, din care doar cei 35 de rotarieni prezenţi la acţiune au plantat, sâmbătă, câteva sute de puieţi.

Comentarii

comentarii