Uniunea Sârbilor din România l-a ales pe Silviu Hurduzeu ca viitor preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş – Severin

Uniunea Sârbilor din România, care cuprinde câteva zeci de mii de membri doar în Banat, a anunţat că îl susţine pe Silviu Hurduzeu la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş – Severin în perspectiva alegerilor din 9 iunie.

În comunicatul de presă, sârbii vorbesc despre relaţia de „colaborare exemplară” de până acum şi despre proiectele relevante pentru comunitatea sârbă pe care le-a susţinut Silviu Hurduzeu în toate funcţiile deţinute până în acest moment. Mai mult, sârbii consideră că preşedintele PSD Caraş – Severin este singurul capabil să implementeze proiecte de anvergură în viitor.

Pentru sârbii din Caraş – Severin este, de asemenea, important şi interesul pe care domnul Silviu Hurduzeu îl arată faţă de relaţiile bilaterale România – Serbia, pe care constant le-a susţinut, dezvoltat şi întărit, şi printr-o multitudine de proiecte transfrontaliere, care au adus şi aduc beneficii tuturor cetăţenilor aflaţi în zona de graniţă.

Avem convingerea că alegerea domnului Silviu Hurduzeu la şefia Consiliului Judeţean Caraş – Severin ar aduce un plus prin dezvoltarea marilor proiecte atât de necesare judeţului, ar duce la creşterea calităţii vieţii tuturor cetăţenilor din Caraş – Severin, din care şi comunitatea sârbă face parte cu onoare.

Ca atare, Uniunea Sârbilor din România îl susţine pe domnul Silviu Hurduzeu pe baza proiectelor şi, nu ne ferim să afirmăm, a prieteniei faţă de comunitatea sârbă dovedită în timp, iar nu pe baza promisiunilor electorale sau a sloganurilor. Desigur, cetățenii de etnie sârbă au libertatea să aleagă după propria conștiință, noi îndemnăm cu încredințare și toată convingerea comunitatea sârbă din România, de pe raza județului Caraş – Severin să voteze: Silviu Hurduzeu” – se arată în comunicatul Uniunii Sârbilor din România.

 

Hurduzeu mizează pe multiculturalitate

Candidatul PSD la preşedinţia CJ Caraş – Severin, Silviu Hurduzeu, le-a mulţumit sârbilor pentru susţinere şi a precizat că multiculturalitatea judeţului este izvor de bine şi înţelepciune.

Mulţumesc Uniunii Sârbilor din România pentru susţinerea şi prietenia de care dă dovadă. Este un semn că suntem cu un pas mai aproape să unim întregul Banat Montan în jurul unei viziuni coerente de dezvoltare. Aceasta are printre pilonii constitutivi inclusiv multiculturalitatea judeţului nostru, pe care o consider izvor de bine şi înţelepciune. Sârbii sunt oameni frumoşi, dârzi, curajoşi şi cărora le place dreptatea. Faptul că o astfel de comunitate a decis să mă susţină este onorant. Îi asigur că proiectele noastre comune vor fi puse în aplicare şi că apropierea dintre noi va fi încurajată odată ce voi reveni în fruntea Consiliului Judeţean”, se arată în mesajul candidatului PSD, Silviu Hurduzeu.

Comentarii

comentarii