UPDATE Iarna grea s-a intors peste Banatul Montan, drumul spre Stațiunea Semenic a fost deschis


La ora 12, drumarii au deschis calea de acces spre stațiune iar în prezent lucrează la lărgirea drumului. Drumul a fost blocat de la intrarea pe platou si până la primul scki lift ,,La idioti”.

Drumul spre Muntele Semenic a fost închis la Pasul Prislop, din cauza vântului puternic care viscoleşte zăpada. De asemenea, drumul Staţie telescaun Borlova- Muntele Mic, a fost închis şi el de mai bine de o lună, dar din dispoziţia CJ Caraş Severin.

Decizia a fost luată de Consiliul Judeţean Caraş-Severin prin Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a Judeţului Caraş-Severin, cu avizul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin – Serviciul Rutier. DJ 582E, pe tronsonul Prislop – Staţiunea Semenic va rămâne închis până se mai potolește viscolul.

Circulaţia rutieră pe tronsonul telescaun – Muntele Mic este închisă până pe data de 15 martie, prin hotărâre a Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Accesul pe Muntele Mic este permis doar cu telescaunul, dar acum și acesta este oprit din cauza vântului puternic.

Degeaba încearcă drumarii să îndepărteze zăpada dintre Pasul Prislop şi Staţiunea Semenic,  vântul puternic o aduce imediat la loc. Au fost scoase toate utilajele operatorului de dezăpezire: taf-uri, turbofreze, trctoare cu lamă şi răspânditoare de material antiderapant. Vântul a fost aşa de puternic încât zona ,,Eoliene” a fost blocată în permanenţă – drumarii ducând o muncă de Sisisf.   
La Prislop, iadul a coborât parcă pe pământ. Vântul a suflat aşa de tare încât troienele de zăpadă au ajuns şi la un metru înălţime- asta în condiţia în care în alte părţi, carosabilul era negru.

Comentarii

comentarii