Incendiu sub semnul întrebării la Șopotul Vechi, pagubă de zeci de mii de lei, dar nu de la foc

Foc cameraPompierii militari au fost solicitați să intervină în cursul zilei de miercuri la un incendiu izbucnit la un imobil pe strada principală. Apelantul care a cerut ajutor la 112, spunea că luase foc o casă a cărei proprietari sunt duși la muncă și în care nu locuia nimeni în momentul acela.
Până să sosească pompierii militari de la Bozovici, oamenii din sat au făcut ce au învăţat ei din străbuni în Valea Almăjului: au pus mâna pe găleţi şi au sărit cu toții să stingă focul pentru ca flăcările să nu cuprindă întreaga casă sau să se extindă la alte locuinţe din jur. De la Detaşamentul de Pompieri Militari din Bozovici, au sosit două echipaje iar servanţii au lichidat incendiul. Datorită intervenţiei rapide a vecinilor şi pompierilor militari, pagubele s-au limitat doar la ce a ars într-o cameră. La aceasta se adaugă mizeria şi ce rămâne în urma unui incendiu: fum ,miros lucruri afumate, zugrăveli distruse.
Numai că abia de acum apar surprizele. Casa este a unei familii de săteni muncitori care nu locuieşte în permanenţă acolo- oamenii fiind plecaţi la muncă: femeia în Austria iar bărbatul la Reşiţa unde au un apartament. Casa este de curând renovată şi modernizată iar în interior totul era aproape nou: de la mobile şi terminând cu covoare, perdele şi aparatură electronică: televizoare 3D, aparate dvd, laptop-uri, robot de bucătărie, receptoare pentru cele două antene satelit şi mult, multe altele.
La un mic inventar pentru stabilirea pagubelor, proprietarul sosit între timp de la Reşiţa- a avut surpriza să constate că din casă lipesc foarte multe lucruri, cam tot ce este mic şi scump, în primul rând aparatură electronică. Din toată casa, nu doar din camera în care izbucnise focul. Ba mai mult, din primele cercetări se pare că focul a pornit din mijlocul camerei, de la o….canapea.
Surprizele nu se opresc aici: în casa unui alt vecin care locuieşte la Reşiţa, hoţii au acţionat la fel, fiindcă, deja este la minte copilului că acolo s-a urmărit altceva: prin incendiul care a fost pus intenţionat se pare, se dorea de fapt ştergerea urmelor.
La faţa locului a sosit o echipă de criminalişti care a început recoltarea urmelor şi a demarat primele cercetări. Cu toată intenţia de aşi şterge urmele – chiar cu preţul agoniselii de o viaţă a unei familii- poliţia are deja un grup de suspecţi iar cercul se strânge tot mai mult. Azi, la Șopot au sosit criminaliștii și proprietarul de la Reșița pentru a recolta probe și din cealaltă casă vizitată de hoți. Au urmat cercetările de rigoare și din informațiile primite pe surse, am aflat că autorii furturilor au fost prinși. Aceștia locuiesc în sat și sunt în număr de trei, cu vârste de la…….15 ani la 30 de ani. Cei trei au fost ridicați de către polițiști și duși la audieri. Tânărul de 15 ani a recunoscut că au fost împreună la furat și la el acasă, au fost găsite o mare parte dintre bunurile furate. Și mai grav este faptul că părinții băiatului sunt cercetați și ei pentru complicitate. Este de condamnat slaba reacție a acestora în momentul în care au văzut atâtea lucruri aduse de fiul lor acasă. Copilul le-ar fi spus părinților că a primit respectivele bunuri de la cineva din sat la care a efectuat unele lucrări. Cert este că până în prezent, toată vina cade pe tânărul de 15 ani fiindcă ceilalți doi indivizi, nu vor să recunoască nimic. DE asemenea, în timpul anchetei, copilul ar fi recunoscut că au intrat în casa păgubiților de mai multe ori. Oamenii noștrii s-au servit cu mâncare și băutură, au ascultat muzică, au chefuit și s-au disterat în casa omului.

Comentarii

comentarii