UPDATE ORA 10 Exclusiv VIDEO Descinderi, percheziții și arestări în Caraș Severin, panică în rândul traficanților de țigări

UPDATE ORA 10

PERCHEZIŢII LA O GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Caraş-Severin şi Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au destructurat un grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări./ 30 de persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 17 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraş-Severin şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin, au efectuat 30 percheziţii domiciliare, pe raza județelor Caraş-Severin şi Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, un bărbat ar fi constituit un grup infracţional organizat, structurat pe trei paliere: aprovizionare, transport-depozitare și distribuţie stradală a țigărilor.

Activitatea grupării s-ar fi desfăşurat după anumite reguli, în sensul că erau evitate contactele directe între membri grupului, legătura fiind asigurată de către lider.

Cei în cauză ar fi folosit termeni codaţi pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire a mărfii.

Pentru asigurarea transporturilor, membrii grupării ar fi folosit antemergători şi staţii de emisie recepţie, traficând, astfel, peste 77.000 de pachete de ţigări.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, 30 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş Severin şi al jandarmilor. Suportul de specialitate a fost asigurat de DIPI.

Aproximativ 30 de descinderi și percheziții, dintre care cel puțin 20 în Reșița, au loc la această oră în Municipu și în județul Caraș Severin. În primul rând, sunt vizați traficanții de țigări, de la cărăușți, gazde și până la distribuitorii ,,de la colț” , dar și de alte produse de contrabandă: alcool, cafea, parfumuri și cosmetice.

Dacă până mai acum un an discutam de țigări având ca proveniență Serbia, de această dată, la concurs parcă, pe piața reșițeană sunt căutate și țigări ce provin din Ucraina și Republica Moldova.
Polițiștii percheziționează domiciliul celor vizați că fac contrabandă, dar și autoturisme sau anexe gospodărești. În zona Oravița, mai exact la unele societăți comerciale din satele din jurul Oraviței, se fac percheziții fiindcă sunt informații că în acestea se comercializează țigări de contrabandă direct la bar sau la tejghea.

În acțiune sunt cuprinși polițiștii de la ,,crimă organizată” , ,,mascații” și jandarmii.
Vom reveni cu amănunte și un material video de la reporterii noștrii care se află în teren din jurul orei 5.

Foto din judet

Comentarii

comentarii