UPDATE ORA 16 VIDEO Drumul spre Semenic blocat fiindcă drumarii nu au intervenit pe motiv de primăvară

Drumul spre Semenic, precum și drumul spre Muntele Mic, au fost deschise în jurul orei 14. Acum, se poate urca cu cauciucuri de iarnă până pe Platoul Semenic. De asemenea, drumul a fost curățat și spre Brebu Nou și Gărâna. Mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă pe drumul judeţean care leagă Pasul Prislop de staţiunea turistică de pe Muntele Semenic. Din cauza faptului că pe drum nu s-a acţionat sub nici o formă, stratul de zăpadă a făcut imposibilă urcarea autoturismelor în staţiune. Contractul de dezăpezire a expirat pe 15 martie iar acum, Consiliul Județean, trebuie să se descurce cum poate.

[youtube id=”FliQgbmJfjQ”]

IMAGINI ARHIVA

Mașinile cu marfă nu pot urca să aprovizioneze agenții economici din stațiune. Comercianții de pe munte, spun că stațiunea moare încet și sigur și asta din cauza delăsării autorităților. Toată iarna au fost problema cu drumul spre Semenic și ceea ce este mai grav, din cauza faptului că Primăria Văliug nu a reglementat problema dezăpezirii pe Platou, mai exact – în stațiunea – mașinile nu au avut unde parca iar accesul spre releu și Cabana Andra, a fost blocat. Din această cauză, proprietarii de la Cabana Andra au închis afacerea, la fel cum au procedat și proprietarii de la ,,Dușan și fiul”, cabana Melisa și cam tot ce înseamnă trurism pe Semenic.

La această dată, unul dintre veteranii Semenicului, Cornel Podeanu, cel ce stă zi și noapte de aproape 30 de ani pe munte, spune că ,,acesta a fost cel mai prost sezon din istoria Muntelui Semenic, sezon în care delăsarea autorităților locale a ucis activitatea pe Semenic. Asta în condiția în care zăpada a fost din abundență pe munte. Și acum, pe Semenic, zăpada are aproape 40 de cm și pârtiile de schiat ar fi funcționale”.

În 3 aprilie 2014, pe Semenic mai funcționează doi agenți economici: Cornel Podeanu cu micuțul său magazin și Cabana Căpriorul. Acesta este de fapt și singurul loc în care se poate servi masa pe Semenic, dar numai sâmbăta și duminica. În rest, în timpul săptămânii, pe Semenic se mânîncă pufuleți, stick-suri sau biscuiți de la Podeanu.

Situația nu se prezintă mai bine nici pe munte: oamenii sunt prinși sus și nu au cum să coboare fiindcă pe carosabil, din cauza ninsorii din ultimele 24 de ore, zăpada are și 20 de cm. În plus, Primăria Văliug de care aparține Stațiunea, nu a intervenit nici ea.

Responsabilii de la CJ spun că totul a fost pe nepregătite, nimeni nu se mai aștepta la o zăpadă atât de abundentă, mai ales că în data de 15 martie, eu expirat contractele cu operatorul de la dezăpezire. CJ a făcut o comandă specială pentru a se interveni atât spre Semenic cât și spre stațiunea Muntele Mic unde situația este similară.

Comentarii

comentarii