UPDATE VIDEO Alin Sporea – politistul de frontiera care a provocat accidentul – retinut pentru 29 de zile

UPDATE 15 februarie ora 12:30
Alin Sporea, tănărul de 22 de ani, polițist de frontiară și cel care a provocat accidentul de la Moldova Nouă în care și-a pierdut viața un elev al Scolii de Politie de Frontiera, Boban Budimir de doar 24 de ani, a fost prezentat azi în fața judecătorilor. Sporea fusese reținut aseară pentru 24 de ore iar azi, procurorul de caz a cerut arestul preventiv al acuzatului. Instanța a dispus reținerea acestuia pentru 29 de zile. Se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice. Conform datelor de la dosar, Alin Gheorghe Sporea în vârstă de 22 de ani, la trei ore de la producerea accidentului, avea o alcoolemie de 1,25. El a declarat instanței că nu prea ăși amintește ce s-a întâmplat și că efectiv nu l-a mai văzut pe prietenul său, Boban Budimir, așa că a plecat și el de acolo la fel cum făcuseră cei doi tineri ce fuseseră cu ei în mașină – un băiat de 19 ani și prietena lui de 15 ani, luați ,,la ocazie” dintr-un bar din Moldova Noua pentru a se întoarce acasă în Moldova Veche, în cartierul Vlasci Crai.
Ei – au plecat de acolo, iar Boban a rămas să moară singur pe câmp, grav rănit și fără o mână de ajutor din partea nimănui. Se pare că tânărul Boban fusese aruncat din mașină prin lunetă în timpul accidentului.
Avocatul lui Sporea, Cosmin Bolosin, spune că decizia este netemeinică, nu este de acord cu ceea ce au decis magistrații din Moldova Nouă și a depus recurs ce se va judeca la Parchetul din Reșița.


Alin Sporea sursa foto fb.

Tragedie fără margini la Moldova Nouă astă noapte – un tânăr de 24 de ani – elev la Școala de Poliție – a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe drumul județean 571, mai exact, la aproape 1 km de ieșirea din Moldova Nouă spre Moldova Veche. Tânărul Boban Budimir, se afla într-un autoturism alături de încă alți tre tineri: prietenul său Alin Sporea – polițist de frontieră în vârstă de 22 de ani care și conducea mașina, Mihăiță Moiseș un tânăr de 19 ani și prietena acestuia, o minoră de 15 ani.

Se pare că mașina rula cu mare viteză pe un drum cu denivelări – doar toată lumea din zonă știe cum este drumul respectiv, alături de șofer se afla Mihăiță care purta centură de siguranță, iar în spate se aflau Boban și cu prietena lui Mihăiță. La un moment dat, șoferul ar fi vrut să pună un alt disc în cd-player-ul mașinii. Acela a fost momentul fatal: mașina a intrat pe contra-sens, a ieșit de pe carosabil, a lovit un copac – nu mai gros de 30 de cm, după care, a ajuns pe câmp unde se pare că s-a dat peste cap. Acela a fost momentul în care Boban a fost proiectat prin luneta mașinii și a fost aruncat la peste 15 metri de mașină.

Iată ce spune comunicatul IJP Caraș Severin, despre acest accident:

,, La data de 14 februarie a.c., în jurul orei 03.18, a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane şi rănirea uşoară a altor două persoane, pe DJ 571, la km 1+730m.

Conducătorul auto, un tânăr de 22 de ani, din Moldova Nouă, ar fi condus un autoturism din direcţia Primăria Moldova Nouă către Moldova Veche și ar fi pierdut controlul autoturismului, părăsind partea carosabilă prin partea stângă a direcţiei de deplasare, după care s-a răsturnat de mai multe ori pe câmpul agricol.

În urma accidentului a rezultat decesul pasagerului de pe bancheta din spate, în vârstă de 24 de ani, din Pojejena şi rănirea uşoară a altor 2 persoane, un tânăr de 18 ani şi o minoră de 15 ani, ambii din Moldova Nouă, pasageri în autoturism.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, ulterior, în jurul orei 05.00, prezentându-se la spitalul din Moldova Nouă, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.


Alin Sporea – soferul – sursa foto:fb
Se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Aceasta este varianta oficială, iar noi am primit mai multe informații pe surse precum că accidentul ar fi avut loc în jurul orei două. Boban și cu Alin Sporea ar fi petrecut seara la un amic acasă, apoi la două baruri din oraș, după care, au decis să plece la Moldova Veche. Acela a fost momentul în care Mihăiță și prietena sa au decis să li se alăture – adică să-i ducă și pe ei până în oraș.

În momentul petrecerii accidentului, Mihai era pe scaunul de lângă șofer și purta centura de siguranță. Din informațiile primite, se pare că accidentul s-a petrecut imediat după ora două, la 112 s-ar fi sunat la ora trei si 18 minute. Cert este că în momentul în care poliția și salvarea au ajuns la locul accidentului, l-au găsit doar pe Bobar ……….Singur și mort. În fine, nu facem speculații, nu acuzăm și nu apărăm pe nimeni. Prezentăm doar lururile- așa cum sunt ele, așa cum ni le prezintă alții, așa cum le prezintă oficialitățile. Pentru asta există oamenii legii care își vor face datoria. Cert este că un tânăr iubit și apreciat de toată lumea, Boban Budimir, a murit în câmp – se pare că singur și abandonat de prietenul cel mai bun.
Alin Sporea a ajuns la sediul poliției din Moldova Nouă în jurul orei 5 dimineața. La ora 17, el a primit mandat de reținere pentru 24 de ore și își va petrece noaptea în arestul IPJ iar luni va fi prezentat judecătorului cu propunerea de arestare pentru 29 de zile.


sursa foto: fb Boban Budimir
Alin Sporea este polițist de frontieră și are 22 de ani. Boban Budimir, era din Radimna, era la Școala de poliție și avea 24 de ani. Era un tânăr iubit de toată lumea, un artist care cânta foarte bine la acordeon. A cântat la multe nunți și botezuri sau petreceri, îl cunoaștea toată Clisura Dunării. Pagina lui de facebook este plină cu mesajele de adio și părere de rău ale prietenilor. Era băiatul iubit al familiei. Erau trei frați la părinți, două fete și Boban. Sora mai mare a lui Boban a murit bolnavă de o boală necruțătoare, iar acum, Boban a plecat și el să-și însoțească sora în ceruri. Mângierea familei care în cinci ani a pierdut doi copii, a rămas sora lui mai mică ce este devastată de durere.

La realizarea materialului au fost folosite imagini obținute cu camera ascunsă.

Dumnezeu să-l ierte!

Comentarii

comentarii