Vacanţa pe ultima sută de metri – Grupuri mari de turişti în Valea Almăjului VIDEO

Acum când vacanţa se afla pe ultima sută de metri, obiectivele turistice din Caras Severin sunt luate cu asalt de sute de turişti veniţi din toată ţara. Un asemenea obiectiv este Rezervaţia morilor pe apa de la Rudăria. În ultimele weekenduri din această lună, în Valea Rudăricăi  au sosit turiști din întreaga țară.
 
Morile de la Rudăria au fost vizitate de sute de turiști veniți din întreaga țară dar și din străinătate. Atâția turiști nu au fost de mult pe Valea Rudăriei, au venit chiar și din Africa să le viziteze. Foarte mulți au venit pentru prima dată și au rămas impresionați de zonă și de tehnologia veche prin care se macină boabele de porumb și grâu. Localnicii au făcut vânzări record la făină, siropuri, miere și suveniruri din zonă.  
 
 
Toți vor să profite din plin de ultimele zile de vacanță. Turiștii își încarcă bateriile energetice prin simple  plimbări pe la mori și fac foarte multe fotografi. Și fiindcă morile sunt funcționale, aceștia cumpără făină de mălai și făină de grâu măcinata atunci în fața lor din grânele cultivate de sătenii din zonă.
 
 
Pe Valea Rudăriei în comună Eftimie Murgu se află cel mai mare complex mulionologic din România și din sud-estul Europei, cunoscut sub numele de Morile de la Rudăria.. Din cele peste 50 de mori, câte erau în 1874, astăzi mai sunt 22 de mori, restul fiind distruse de inundațiile din trecut. O parte din ele macină boabe de porumb și în zilele noastre, de aceea sunt foarte atractive și reprezintă un mare interes pentru turiști. Morile aparţin sătenilor şi locul dintre munţi a devenit cea mai cunoscută atracţie turistică din Banat. De la an la an morile sunt tot mai vizitate și comunitatea din Rudăria se mândrește cu ele. 

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii