Vacile se plimbă nestingherite pe DN58B printre mașini VIDEO

Stimati turisti – si numai – in cazul în care pe lista activițăților din această vară, aveți și opțiunea de a vizita Cascada Bigăr, vă recomandăm să aveți mare grijă. Nu de alta, dar riscati ca la vreo curba, sa va intalniti cu vreo turma de vaci. si vorbim aici de un drum național, mai exact, de DN58B, drum ce leaga Anina de Bozovici si mai departe ci iesire la E70 si Baile Herculane.

Acestea sunt turmele de vaci lăsate nesupravegheate de către proprietarii de pe Valea Minișului. Animalele sunt cescute la salase ori ferme si si-au facut o obisnuinta de a paste pe marginea drumului sau de a-l traversa in timpil plimbarilor lor dupa iarba si umbra. Chiar daca pare un lucru neinteresnt, totusi situatia este foarte grava si din aceasta cauza pot avea loc accidente grave.

Odată cu ridicarea restricțiilor de circulație impuse de autorități în contextul epidemiei de coronavirus, românii au început să vină în număr foarte mare la Cascada Bigăr. Ca să ajungi la cascadă, trebuie să circuli pe DN58B pe Valea Minișului. Acest drum este unul cu circulatie intensa. Călătoria pe acest tronson, poate fi cu peripeții, sau chiar periculoasă. Turmele de vaci se plimba relaxate pe partea carosabilă. N-au nici o treaba cu sutele de masini ce le claxoneaza zilnic. Nimic nu le sperie.

În decursul zilei de Duminică, au fost surprinse niște imagini șocante, cu turme de vaci care se plimbau pe drum nesupravegheate printre mașini. Numai norocul a făcut ca până în prezent să nu se producă nici un accident. Proprietarii au tot fost amendați, dar se pare că sancțiunile nu-i sperie. Altfel nu se explică de ce își lasă vacile nesupravegheate și în voie pe DN58B.

Adi Neagu

Comentarii

comentarii