AdministratieFără categorie

Valea Almăjului sub nămeți, a nins mai bine de 20 ore neîntrerupt. Localităţi fără curent electric VIDEO

Iarna a revenit în forță. Valea Almăjului sub cod galben de precipitații puternice, sub formă de lapoviță și ninsoare. Avertizarea a fost în vigoare până sâmbătă la ora 11. În satul Putna a nins aproape 18 ore neîntrerupt, zăpada depusă este de 40 de centimetri. La Moceriș, Bozovici și Dalboșeț, stratul de omăt care a căzut în noaptea de vineri spre sâmbătă, are în jur de 25 – 30 de centimetri.

În unele locuri de pe dealurile din Valea Almăjului, zăpada măsoară mai bine de jumătate de metru. În dimineața de sâmbătă, utilajele de deszăpezire au intervenit pe drumurile comunale din majoritatea localităților din Valea Miracolelor. Între Bozovici și Anina pe DN57B, utilajele de deszăpezire au lucrat la foc continuu în ultimele 24 de ore. Circulația pe acest tronson de drum se desfășoară în condiții de iarnă.

La Lapusnic, sâmbătă dimineață, localnicii s-au trezit la primele ore ale dimineții să-și curețe curțile și trotuarele din fața caselor de zăpadă căzută în timpul nopții. Ei spun, că așa iarnă grea nu au mai văzut de prin anii 65-70, de când erau copii. Mai spun, că este o binecuvântare de la Dumnezeu, iar când iarna este grea, o să fie un an bogat în agricultură.


La această oră, pe drumurile din Almăj, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Șoferilor le este recomandat să nu plece la drum cu mașina fără să aibă cauciucuri de iarnă, lanțuri şi o lopată în portbagaj.

UPDATE ORA 9 27 ianuarie – DE aseara de la ora La ora 20, nu mai sunt localitati nealimentate electric in judetul Caras-Severin. Localitatea Bigar este alimentata cu un grup electrogen apartinand furnizorului de energie electrica.

Mai multe localităţi din sud-vestul judeţului Caras Severin sunt încă de aseară fără curent electric. La Lăpuşnicu Mare, Şopotul Nou, Berzasca, Cornea, Iablaniţa, Prigor şi Bigăr, energia electrică a fost întreruptă de mai multe ori punând la încercare nervii locuitorilor.

La această oră, 5 localităţi din judeţ sunt nealimentate cu energie electrică. Este vorba despre Şopotu Nou, Valea Răchitei, Sicheviţa, Petnic şi Globu Craiovei.
Un reportaj de Afi Neagu.

Comentarii

comentarii